Силна буря наводни София /снимки/

28598
дъжд-булевард-българия

Малко след 20.00 ч. небето над столицата се покри с тъмни облаци, придружени с гръмотевици и силен вятър. А малко след това се изсипа порой и градушка. 

Водата заля улици, подлези, магазини и мазета. Перловската река преля и превърна булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ в канал. Вълната повлече десетки коли.  Над 700 сигнала са подадени от граждани – главно за отводняване. Наводнени са театър „Сълза и смях“, три болница и стотици мазета и приземни помещения“.

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“

На булевард „България“ се срути част от покрива на хипермаркет „Билла“, като при инцидента няма пострадали.

Огромните количества дъжд причиниха доста сериозни наводнявания на ниските места в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на брифинг след снощната буря.

Закъсало Ферари на Орлов мост

„По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) около 50 л/кв. м са паднали за около час на Орлов мост. Това означава, че в южните квартали са били около 60 л/кв. м. За кратко време се покачиха нивата на реките. Перловската река и Слатинската излязоха в участъци. Перловската река излезе при участъка на моста на ул. „Шипка“. Всички екипи бяха на терен“, каза Фандъкова.

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“

По думите й столичната пожарна и екипите на Аварийно-спасителното звено и към момента продължават работа. „В момента екипите работят на няколко места, „Лъвов мост“, транспортния тунел. В две болници работят екипите на пожарната и продължаваме работа през целия ден“, допълни още кметът на София.

Булевард „България“
Владайската река до Лъвов мост
Сточна гара
бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“
Булевард „България“