Сграда на бивше посолство и ресторант става детска градина

detska-gradina-ivan-asen

Сграда на ул. Цар Иван Асен II 91, която е собственост на държавата и е била посолство и ресторант, ще бъде преустроена в детска градина, написа в социалните мрежи кмета на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Много съм доволен от днешната събота – след няколко разговора в последните два дни, с новия областен управител г-н Иван Кючуков отидохме да видим сградата на ул. Цар Иван Асен II 91. Тя е собственост на държавата и е била посолство и ресторант, но моят план е да я преустроим в детска градина“, написа Трайков във Фейсбук страницата си. “ Г-н Кючуков изрази пълна подкрепа за идеята и още от понеделник започваме да действаме по предоставянето на сградата за ползване от общината. По този въпрос говорихме и с предишния областен. Щеше да е скандално имотът да бъде приватизиран, каквато процедура тече в момента. След това със зам.кмета минахме през близкия подлез, за да видим последни детайли по предстоящия ремонт.

Единственото, което продължава да ни спира е, че собствеността на няколко от павилионите в него е на общинската фирма Егида и за да ни издадат от НАГ разрешение за строеж трябва да бъдат извадени от капитала им с решение на СОС. Надявам се това да стане на предстоящата сесия и да можем да започваме“.