Ремонтиран е мост над Перловската река

most-nad-perlovskata-reka

След възлагане от Столичната община приключва спешният ремонт на дъговидния метален мост над Перловската река в близост до подлез „Галерия“ (до Моста на влюбените), съобщава на фейсбук страницата си кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов.

Подовата обшивка беше силно корозирала и на много места зееха дупки, през които се виждаше реката, за което получавахме непрекъснато и множество сигнали, посочва кметът.

Той съобщава още, че район „Лозенец“ изготвя проект за ремонта на прилежащия подлез „Галерия“ с изходите му към бул. „Черни Връх“, бул. „България“, бул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Тъй като проектът за ремонт се очертава като мащабен, тоест скъп и вероятно бавен, на първо време ще заделим ресурси за текущ ремонт на плочника в откритата част на подлеза още през този строителен сезон. В текущото си състояние не би могъл да функционира безопасно, отбелязва районният кмет в социалната мрежа.
Павлов уверява, че ще продължава срещите си с проектантите и с всички заинтересовани страни, така че с очакваното ограничено финансиране да бъде постигнат възможно най-добрият резултат.