От утре сутринта възстановяват движението за автомобили в ремонтирания участък на булевард „България“

remont-bulgaria

От утре сутринта ще бъде възстановено движението за автомобили в ремонтирания участък на столичния булевард „България“ – от бул. „Черни връх“ до бул. „Гешов“. Това съобщи пред журналисти днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери хода на ремонтните дейности и разговаря с изпълнителите на обекта. 
Кметът отбеляза, че ремонтът на участъка е на финала, той е асфалтиран и в момента се полага маркировка. Очакваме през нощта, след 12.00 часа, движението да бъде възстановено както в северното платно, така също и по подхода от бул. „Витоша“ към бул. „България“. Ще остане да се работи по моста от бул. „България“ към бул. „Витоша“, като до 15 септември най-късно и там ремонтът трябва да приключи; както и по тротоара на южното платно, който се прави и в момента, посочи столичният кмет.


Затрудненията, които причинихме на хората, използващи този маршрут, приключват, много съм благодарна за търпението, каза Фандъкова. Тя припомни, че ремонтът на бул. „България“ е започнал миналата година, като се работи само през лятото – юли и август, максимум в началото на септември, за да може едновременно да се подобри инфраструктурата и минимално да се затруднят софиянци. 
Фандъкова посочи, че тъй като ремонтът на този участък от бул. „България“ е приключил по-рано, от общината обсъждат дали да не се възползват от хубавото време и да направят още един участък. В момента обмислям и утре трябва да вземем решение дали да не пуснем фирмата да работи и в участъка от Южната дъга към „Бояна“, където движението е по-леко, в едната посока. Има възможност докъм 8-9-10 септември да приключи, добави столичният кмет.


Заместник-кметът по финансите и стопанската дейност Дончо Барбалов съобщи, че след възстановяването на движението в ремонтирания участък на бул. „България“, ще бъде пуснат оптимизиран график на светофарите. Той посочи, че лентата за ляв завой вече е два пъти по-дълга, защото един от проблемите в този участък е бил точно левият завой по бул. „Гешов“, където се получавали опашки. 
На въпрос за последния участък от Околовръстното шосе, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че това е един от най-важните обекти за общината, но проблемът е с отчуждаването на терените. Въпреки всичко, имам уверението от Агенцията „Пътна инфраструктура“, че най-късно през септември ще може да започне разширението на участък от Южната дъга, добави тя.