МВР търси съдействието на гражданите

negovan-kriminalno

Във връзка с разследването на тежко криминално престъпление, извършено на територията на София-област, МВР търси съдействието на гражданите, най-вече на жителите на столицата и областта. Те могат по всяко време на денонощието да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, ако имат информация за липсващи от месец май съседи или близки – жена на предполагаема възраст 45-55 години и мъж на възраст между 65 – 75 години.

Анонимността им е гарантирана!

На 18 август гражданин, разхождащ се в близост до езерото край Негован се натъква на човешки череп и сигнализира полицията. Мястото веднага бе отцепено и започна претърсване на района, като служителите на реда откриха и останките от второ тяло. Останките от телата са поставени в найлонови торбички и хвърлени в бидони. В плик са прибрани и дрехите.

До този момент жертвите не са идентифицирани, предполагаемият момент ан смъртта е май месец. Знае се, че убиецът е разчленил телата, което според криминолози означава лична връзка и емоционален афект. Основните улики срещу убиеца са куршум калибър 22LR, изваден от главата на мъжа, портфейл, в който няма лична карта, дрехите на жертвите, както и ключ от рено. Куршумът е типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки.