От полицията се притесняват че в София може да има блокада на кръстовища към 18:00 – 19:00 часа

blokada-na-krastovishta

По повод появили се информации, че днес отново се планират блокади на кръстовища в столицата, но в по-ранни часове, комисар Тони Тодоров , заместник-началник на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР коментира:

„Това наистина е притеснително, защото знаете какъв е трафикът от 18-19 часа в столицата. Ще изградим някаква стратегия, поне да бъдем толкова подготвени, че наистина да запазим нормалното придвижване на хората, които не са взели участие в протеста. Това блокиране на големите кръстовища причинява огромни неудобства на хората, които се прибират с автомобилите си. Призоваваме за пореден път протестиращите да бъдат малко по-разумни и, ако може, да се съобразят с останалите хора.“

Във връзка с напрежението, което е възникнало снощи между протестиращите и живеещите в района на бул. „Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“ заради силния шум, Тодоров посочи, че до момента няма подадени сигнали или жалби по районни управления за силата на шума. „Снощи нещата протекоха по малко по-различен начин. Имаше разпръскване на мнозинството по различни кръстовища. Това създаде неудобство за всички граждани, които се придвижваха до домовете си. Бяхме създали организация за недопускане на нарушения на обществения ред и предприехме тактика на изчакване и предприемане на действия в моменти, ако евентуално бяха възникнали някакви по-сериозни нарушения на обществения ред”, отбеляза Тони Тодоров.