Над 50 сигнала за паднали дървета са подадени след силния вятър в София

padnali-darveta

Десетки сигнали за паднали дървета върху пътните платна са били подадена тази нощ в столичната дирекция за „Аварийна помощ и превенция“. Силният вятър вчера вечерта е вдигнал по спешност аварийни екипи, които до рано тази сутрин са реагирали на 53 сигнала, съобщава „Фокус“.

На места в София има и паднали огради на строителни огради. Почти навсякъде проблемите са отстранени.

В част от кв. „Дружба“ 2 нямаше електричество през нощта. На места то вече е възстановено, но екипите на електродружеството продължават да работят.

Екипите на ЧЕЗ са мобилизирани за справяне с няколко сигнала в София и Враца за проблеми се електричеството заради вятъра. Това съобщи говорителят на ЧЕЗ Мария Дойчинова във връзка със силния вятър. Стана ясно, че сигналите за София и Враца са единични и не са отчетени големи поражения.

Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

От Столичната община припомнят, че строителните фирми трябва да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а собствениците на обществени обекти да проверят за незакрепени предмети на тераси и прозорци.

Бяха получени над 120 сигнали в столицата за скъсани кабели, паднали дървета и строителни огради. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.
„През цялата нощ екипи на Столична община, на пожарната, на експлоатационните дружества работиха и продължават да работят. За днес за София е обявен жълт код за бурен вятър, обръщам се към всички граждани, към собствениците не обекти сериозно да обезопасят строителните огради“, каза още Фандъкова.

По думите й работата на екипите продължава. „Преди да вляза в студио, един от нашите екипи беше в район „Витоша“ за паднало дърво на къща към улицата. Много моля хората да бъдат по-внимателни, бурята ще продължи. Това са прогнозите“, допълни още кметът на столицата.