Променят движението на трамваи 3, 6 и 7 заради ремонт на релсовия път

Трамвай PESA

Промени в движението на трамваи 3, 6 и 7 заради ремонт на релсовия път на бул. „Христо Ботев“

От 00.00 часа в събота, 21 декември до 24.00 часа в неделя, 22 декември се променят маршрутите на трамвайни линии 3, 6 и 7 във връзка с ремонт на релсов път на бул.“Христо Ботев“.
Трамвайна линия № 3 се променя само в посока кв. „Орландовци“: от бул. „Христо Ботев“ надясно по ул. „Струга“ и надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.
Трамвайни линии №6 и 7 се променят само в посока съответно ж.к. „Обеля 2“ и метростанция „Хан Кубрат“: от бул. „Христо Ботев“ надясно по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и направо по маршрутите си. В обратна посока маршрутите не се променят.
В променения участък мотрисите ще спират, съответно:
– трамвайни линии № 6 и 7: на спирка с код 2665 „Централна автогара“, находяща се на ул. „Струга“ и обслужваща трамвайна линия № 1 и на спирка с код 1332 „Централна гара“, находяща се на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и обслужваща трамвайни линии № 1, 3 и 12 преди бул. „Христо Ботев“;
– трамвайна линия № 3 – на спирка с код 2665 „Централна гара“, находяща се на ул. „Струга“ и обслужваща трамвайна линия № 1.
И за трите линии се закрива спирка с код 1330 „Централна гара“ на бул. „Христо Ботев“ преди бул. „Княгиня Мария Луиза“.