Градският транспорт да работи до 22 часа

troleybuss-v-sofia

ЦГМ с предложение за временно намаляване на работното време на обществения транспорт

Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт. 

Ето защо, Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт  за периода от 30 ноември 2020 година до 21 декември 2020 година.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа(подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.).  Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут :Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“.

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания.  ЦГМ  ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага. 

ЦГМ напомня, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.