Фандъкова предупреди за измама с фалшиви глоби за паркиране в София

falshivi-globi

Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди за нов опит за измама, извършван от името на Столична община. До нея са постъпили множество сигнали от граждани на столичния район „Люлин”, които са открили върху колите си фалшиво уведомление за наложена глоба за неправилно паркиране, както и посочена банкова сметка за плащането на „санкцията“.

„Тези бележки са фалшиви и са опит за измама! Тази сутрин получих сигнали от граждани, които живеят в „Люлин“, за такива бележки, поставени върху автомобилите им. Столична община НЕ съставя фишове за неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата. Правомощия да го правят имат само служителите на КАТ, Общинска полиция и Център за градска мобилност, като уведомленията, които се оставят на автомобила са по образец, утвърден със заповед, а не този”, написа кметът на София Йорданка Фандъкова на страницата си във Фейсбук и пусна кадър на една от фалшивите бележки.

Ако получите такава бележка, НЕ плащайте пари по посочената банкова сметка, а подайте сигнал до полицията. За сигналите, които получихме, вече сме сигнализирали СДВР”, казва още столичният кмет.