За Фотошоп и за хората, които не искат да приемат истината

tramvai-po-grafa

ПРОБЛЕМ С ОТВОДНЯВАНЕТО НА „ГРАФ ИГНАТИЕВ“ ИМА, НО ИМА И ХОРА КОИТО ПРОСТО НЕ ИСКАТ ДА ПОВЯРВАТ

За незнаещите, „Фотошоп“ не е човек с фотоапарат от софийските села, а един от най-добрите софтуери за обработка на снимки. За малка част от нашите читатели, това е и основно средство за оправдание и неприемане на реалността, такава каквато е.

Както всички нормални хора и ние се интересувахме как върви ремонта на „Граф Игнатиев“, околните улички и площади. Редовно изпращахме наш фотограф по сигнали на жувущи наоколо – не защото искаме да сваляме кмет, архитект или който и да е там, а да сме сигурни, че с нашите снимки, дори и малко можем да помогнем всичко да стане като хората.

Помните прословутата снимка на локвата в градинката пред „Св. Седмочисленици“:

lokva-sedmochislenici

Ако погледнете във Фейсубк страницата ни, ще видите доста „интересни“ коментари. От „това е монтаж“, „това е фотошоп“, „това е отпреди ремонта“, „платени сте“ и т.н.

Повечето коментари са от хора, които със сигурност за последно са минавали по „Графа“, когато са си търсели обувки за сватбата и колкото и да се обидят сега, ще им кажем че тези снимки не са за тях. Те са за хората от които зависеше ремонта.

И след нашия „монтаж“, работници дойдоха и взеха че разкопаха и нивелираха „новите плочки“. Сега вече не можем да снимаме отражения на църквата, но затова пък вече няма и локва на площада.

Кръстовището на „Граф Игнатиев“ и „Любен Каравелов“:

lokvi-luben-karavelov

Качихме снимки, отново имаше „това е отпреди ремонта“, „платени сте“…обаче хората от които зависеше това се усетиха и оправиха канализацията.

Дъждовете от последните дни:

Това е площад „Гарибалди“. Видно е че наклона не е както трябва, водата не се оттича и се образува огромна локва. Да не ви показваме какви лични съобщения получихме, защото ни е срам от елементарната липса на култура и грамотност в пишещите. Но както казахме по-горе, нас не ни интересува какво пишат хората които не са излизали от интернет, а хората от които зависи ремонта да видят снимките и да довършат започнатото.

И за последно – ето го отново „Граф Игнатиев“ по дължина. Снимката е от вчера и за съжаление на „фейсбукаджии“, отново не е Фотошоп, колаж, монтаж или както там се казва.

Видно е че в района на пл. „Славейков“ има проблем, малко по-нагоре в посока „Алабин“ всичко е наред. Ако не вярвате – попитайте собствениците на заведението на ъгъла с „Дякон Игнатий“. На няколко пъти водата оттичаща се от „Графа“ ги наводнява.

Приятен уикенд и дано днес не вали, защото нямаме „Фотошоп“.