Неповторимо кулинарно изживяване във Vino & Tapas по време на Sofia Restaurant Week

крем-каталана

Restaurant Week се завръща за осми път в София! В продължение на един месец, 20 ресторанта в София ще представят уникални менюта посветени на добрия вкус!

Днес ви представяме Vino & Tapas, едно уникално скрито място в центъра на София. Мястото е само за ценители на кулинарни изкушения, съчетани със специално подбрани вина. опитващ се да преoбрази български продукти през призмата на тапас идеята, акомпанирани разбира се с подходящи вина. Мисията на екипа е да предостави на всеки един клиент възможността да се почувства специален и ценен, а резултатите са множеството награди и отлични препоръки от най-популярните световни сайтове за туризъм.

В настоящето издание на Sofia Restaurant Week, Vino & Tapas участва с две менюта, като местата за резервации са на изчерпване. Можете да резервирате ТУК

Меню 1

Стартер

Крокет от патладжан
(домати конфи, вариации от овче сирене, йогурт с босилек)

Основно

Патешко и скариди
(печени патешки сърца, рагу от скариди, сос с черноморски миди, мармалад от люти чушки, солен крамбъл с мащерка)

Десерт

Сладолед с какао и орехи
(салса от зелен и райска ябълка, фреш нар с мента)

Меню 2

Салата

Печено червено цвекло
(сладко-солено цвекло, микс листни салати, мариновано краве сирене ‘Кърнаре’, дресинг от червени чушки, чеснова кростина)

Основно

Солен чийзкейк с тиква
(мус от козе сирене, кедрови ядки, крем от рукола)

Десерт

Крем Каталана
(карамелизирана захар, чипс от портокал)