Три дни без синя и зелена зона в столицата

синя-зона

Забраняват паркирането на пл. „Александър Невски“

Столичани и гости на столицата ще паркират безплатно по време на празничните дни в София. От Центъра за градска мобилност съобщиха, че на официалните празнични дни 24., 25. и 26.12.2018 г., зоните за почасово платено паркиране „синя“ и „зелена“ няма да работят. Във всички останали дни важат правилата за паркиране в зоните.

Във връзка с празнично богослужение, от 16:00 часа на 24.12.2018 г. до отпадане на необходимостта на 25.12.2018 г. се забранява престоят и паркирането на пъни превозни средства на пл. „Св. Александър Невски“.

От 07:00 часа на 25.12.2018 г. до отпадане на необходимостта се забранява влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, в района около храм-паметник „Александър Невски“, както следва:

  • по ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и ул. „Г.С. Раковски“;
  • по ул. „15-ти ноември“;
  • по ул. „11-ти август“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Московска“;
  • по ул. „Дунав“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Московска“;

„Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.