Какво да правим утре, 23 декември в почти празна София

retro-tramvai
Снимка: Artsofia.bg

Избрахме за вас няколко интересни събития, които можете да посетите, ако сте останали в София.

10:00 часа – Да съберем 2019 нови книги за библиотеките до края на годината – ЧитАлнЯта в Градската градина 

Нашето книжно предизвикателство за новата година: да се опитаме да съберем заедно 2019 книги за българските библиотеки по случай предстоящата 2019 година. Търсим книгите, които липсват най-много от рафтовете на библиотеките, а именно:

– Нови детски книги (приказки, енциклопедии, детски и тийн романи, комикси и други любими на децата текстове, като ще сме Ви особено благодарни да ни дарите книги за деца между 0 и 5 години.) 
– Съвременна българска литература.
– Нови книги, издадени в последните 10 години.

Очакваме Ви в читАлнЯта в Градската градина на София всеки ден, от 10 до 20 ч. Всички, които се включат в кампанията, ще получат безплатна читателска карта за читАлнЯта, както и специален книгоразделител от нашите приятели от Simetro books.

P.S. Моля, имайте предвид, че няма да приемаме стари издания в лошо състояние, техническа литература, както и стари книги на чужди езици.

10:00 часа – Семеен портрет с Дядо Коледа – Магазин ИКЕА

И тази година каним теб и твоето семейство в ИКЕА, където ще можеш да запечаташ спомена от празничните емоции в компанията на добрия белобрад старец. Заповядай на 22, 23 и 24 декември от 11:00 до 17:00 часа в магазин ИКЕА София и направи своя семеен портрет с Дядо Коледа.

Ще можеш да вземеш своята снимка с подарък рамка веднага, а с един клик ще можеш да я качиш и във фотоалбум на нашата страница.

11:00 часа Коледен базар на изкуствата – Гранд Хотел София

Последното събитие от коледната програма на Базар на изкуствата и творческите занаяти. 
Заповядайте да се насладите на красотата на ръчното творчество в една уютна, приятна и творческа атмосфера.

11:00 часа – Да украсим елхата в храма – Храм „Св. Николай Софийски“

В навечерието на Рождество Христово,за нас е голяма радост да поканим всички прекрасни деца, да украсим заедно елхата в храма. Всяко дете, което иска, може да изработи и да донесе една играчка, която ще закачим на елхата. Но дори и да нямате изработена украса не се притеснявайте, заповядайте, подготвили сме гирлянди за всички ♥
Темата на нашето неделно училище тази седмица ще бъде – Рождество Христово. Ще си поговорим за това: къде и кога се е родил Христос? Какво се е случило когото Той се е родил? Какво е донесъл на хората чрез своето Рождествo?
Заповядайте да споделим този миг
Ако искате да запишете дететo си на събитието може да го направите на тел. : 0894583907 – Мони Илиева.

12:00 часа – Кънкифест – Коледа на кънки – Зимна пързалка- стадион „Юнак“

Сдружение “Екстрийм скейт” и “Ледена пързалка Юнак” Ви канят на коледно тържество. Очакват Ви много забавни игри на леда, както и много подаръци от Дядо Коледа. Заповядайте на 23.12.2018- неделя на ледената пързалка, за да се забавляваме заедно.

16:00 часа – За къщата с ягодите – Къщата с ягодите ул. „Сан Стефано“6

Ако и вие смятате, че Къщата с ягодите и собственикът ѝ са забравени от отговорните институции полагащи грижи за културното наследство на България, минете в периода 18 – 24.12 и закачете вашата коледна украса за възстановяването и реставрацията на автентичната къща.
Да върнем коледния дух! 
С тази инициатива отново се присъединяваме към призива на Столична община – Да украсим София заедно!

17:00 часа – Коледно-новогодишен концерт – Музикален театър

Традиционният КОЛЕДНО-НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ в Музикалния театър тази година има три издания – на 22-ри декември,събота, от 19 часа, 23-ти декември, неделя, от 17 часа и 30-ти декември, неделя, от 17 часа.

Елате да чуете коледните шедьоври „Бяла Коледа“, „Свята нощ“, „Всичко, което искам за Коледа, си ти“ и много други популярни мелодии в изпълнение на солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър. 

Наред с класическите оперетни заглавия като „Графиня Марица“, „Царицата на чардаша“, „Херцогинята от Чикаго“ и мюзикълите „Моята прекрасна лейди“, „Цигулар на покрива“, „Хелоу Доли“ на коледния ни концерт ще звучат евъргрийни, забавни канцонети и филмова музика от най-обичаните коледни филми. Това е музиката от филмите „Анастасия“, „Сам в къщи“ и „Наистина любов“. 

Сюжетът – по идея и либрето на Станислава Ризова – на Коледния концерт се върти около една огромна елха на сцената и театралните вълнения на артистите около подготовката на концерта.

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов, диригент е Людмил Горчев, хореографията е дело на Йоанна Стоянова, сценографията на Георги Златанов, а художник на костюмите е Цветанка Петкова- Стойнова. 
Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър.