С нощно каране откриват ски сезона на Витоша

vitosha


Пускат нови автобуси до Витоша за началото на зимния сезон

С нощно каране в петък ще бъде открит новият зимен сезон на Витоша. През предстоящия сезон няма да има промяна в цените на картите за достъп до планината.

Единствено при нощното каране ще бъде въведено намаление и ски картите за деца до 12-годишна възраст ще струват 1 лев, съобщават от „Витоша ски” АД.

Дневната карта остава с цена от 35 лв. за възрастни, а картата за нощно каране – 26 лв. При ползване на ски учител от училището на „Витоша ски“ и/или екипировка от гардероба на дружеството, гостите на планината ще получават отстъпки за лифта.

В събота (22 декември) предстои и пускането на кабинковия лифт, който влиза в традиционния си режим на работа след кратък период на профилактика.

От събота съоръжението „Симеоново-Алеко“ ще работи всеки ден от 8:30 до 16:30 часа. 

10 нови автобуса, пригодени за движение в планински условия, ще обновят автопарка на Столична община за маршрута до Витоша. Новите превозни средства ще бъдат представени днес от кмета Йорданка Фандъкова и ще се движат по линии с номера 63 и 66 на градския транспорт.

„Витоша ски“ АД напомня на всички скиори да спазват правилата за безопасност в планината и пожелава успешен и безавариен сезон.