Обявиха програмата за Нова година на пл. „Батенберг“

stefan-valdobrev


Рут Колева, Орлин Павлов и Мариана Попова ще забавляват столичани в новогодишната нощ

Новогодишен концерт на площад „Батенберг“ ще има, това увериха от Столичната община. Тази година обаче със средства за концерта няма да се включи и Българската национална телевизия, а само ще излъчи събитието.

Тази година обаче със средства за концерта няма да се включи и Българската национална телевизия, а само ще излъчи събитието. 

Столична община обяви участниците в новогодишната програма на площад „Батенберг“. Софийският духов оркестър, фолклорен ансамбъл „Седеф“, Орлин Павлов, Бо Бо, Мариана Попова, Рут Колева, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Петя Колева и Стефан Вучев – солисти на балет „Арабеск“ са само част от новогодишната програма на пл. „Княз Александър I“. Шоуто ще водят лицата на БНТ Стефан Щерев и Мария Андонова от предаването „100% будни“.

Изявени хора на изкуството и спорта – Соня Йончева, Владо Николов, Петър Стойчев, Тереза Маринова, Георги Господинов, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Илияна Раева и други ще отправят пожелания към българите във видеообръщения. 

Тази година новогодишната нощ на площада се очаква да я посрещнат между 10 и 30 хиляди души.

Събитието ще струва на общината около 108 хиляди лева. Програмата ще включва различни естрадни, поп и рап изпълнители, балет и народна музика. 

Програма ще започне в 22 часа и ще продължи до 1 часа на 1 януари. Градският транспорт ще е денонощен. Кметът Йорданка Фандъкова
се срещна с участниците в предстоящия концерт и им благодари за това, че са приели поканата на Столична община и ще бъдат част от най-голямото празнично музикално събитие в България. Кметът благодари и на изявените творци и спортисти за включването им в празничната програма с видеобръщения. „Вашият пример е изключително важен и  зареждащ за всички нас. Вашата роля е изключително важна в живота на града.“