Президентството и министерството на отбраната с ден на отворени врати в събота

president-rumen-radev

На 16 септември, събота, Администрацията на президента ще отвори врати за граждани, желаещи да се запознаят с историята и дейността на президентската институция. Денят на отворените врати на „Дондуков“ 2 ще се проведе в рамките на инициативата „Европейски дни на наследството – София 2023“.

От 09.00 до 13.00 часа посетителите ще имат възможност да разгледат Гербовата зала, кабинета на президента, президентската библиотека. Гостите ще могат да видят ордените и медалите, които държавният глава връчва, както и протоколни подаръци, получени при негови визити.

Служители на администрацията ще запознаят групите от посетители с историята и работата на институцията.

Министерството на отбраната също ще се включи в Европейските дни на наследството. В рамките на инициативата сградата на Министерството на отбраната ще бъде отворена за посещение на граждани в събота, 16 септември, от 10.00 до 14.00 ч.

Посетителите ще могат да се докоснат до уникалния интериор и архитектура на сградата на Министерството и да се запознаят с нейната богата история.

Европейските дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Планират се ежегодно през месец септември. За София инициативата ще се проведе на 16 и 17 септември с отворени врати в над 44 забележителни културно-исторически обекта, някои от които рядко са достъпни за публиката.