Предстоящи събития в София за утре 3 ноември

ретро-трамвай
Ретро трамвай в София

Избрахме за вас интересни събития, които можете да посетите в София на 3 ноември:

10:00 часа Доброволческо залесяване в парк Витоша (над Драгалевци)

На 3-ти ноември/събота/ засаждаме 900 бр. Смърч (Picea abies) над кв.Драгалевци в пределите на Парк Витоша.

>>>Най-важното за акцията:<<<

1. Поради пресечения терен и лесния достъп, ще ви пуснем директното мястото на засаждане и няма да организираме транспорт до там. 
Молба: Молим да паркирате не в самата улица, защото ще има много вървящи хора/потърсете място в района/

Място от което ще започне залесяването:
https://goo.gl/maps/RoFEtJmuMLQ2
в края на ул.Лешникова гора 131

2. Носете си ръкавици, добри обувки и дрехи спрямо метеорологичното време.

3. Носете си храна и вода.

 10:00 часа Международно изложение на котки – Sofia Ring Mall

На 3 и 4 ноември Sofia Ring Mall се превръща в царство на котките, техните любители и стопани.Международна изложба на мъркащи любимци с много награди, уникална игра „Save the cat” и още много изненади очакват посетителите на единствения в България petfiendly мол.

„Котешкият уикенд” в Sofia Ring Mall, организиран съвместно с Royal Canin®, ще е изпълнен с низ от изкючителни събития, посветени на мъркащите красавци, техните стопани и любители.

Сред най-впечатляващите от тях е международната изложба на котки с елитни представители и световни съдии, записването за която вече стартира. International TICA cat Show ще е съпроводено с много игри и награди за писаните и техните стопани.

11:30 часа Плетене за мъже „Модерно е да можеш повече“ – Сердика център

Всяка година благотворителна кампания „Изплети топлина“ се грижи за това да заяви колко ценно умение може да бъде плетенето за всички нас. 

Отново идва време, за традиционният ни, безплатен урок по плетене за мъже под надслов: „Модерно е да можеш повече“! Тази година, той ще се проведе по време на Фестивал „Шарена плетеница“ .
С радост каним Вас мъже, Вашите съпрузи, мили дами, партньори, колеги, братя, братовчеди, съседи – да се присъединят към нас на 3 ноември от 11.30 часа в Serdika Center ! 

Плетенето е полезен занаят, а само в „Изплети Топлина“ неговата полза се удвоява, тъй като всеки изплетен артикул намира своя собственик в рамките на кампанията. 

Не се срамувайте мъже. Модерно е да можеш повече! 
За урокът не е нужно предварително записване 

18:00 часа – Sofia Game Night

Направете своя маршрут на игрите в рамките на Sofia Game Night, организирана от Гьоте институт и Game Dev Summit, с генералната подкрепата на Work At The Stars Group, и партньорството на SafeCharge Bulgaria.

Локация 1
Goethe-Institut Bulgarien (ул. „Будапеща“ 1)
*Games Made in BG (18:00-22:00) – Изложението Games Made in BG 2 се провежда за втора поредна година и в него над 20 студия и независими разработчици от България ще представят своите игри.

*Vague Voices – (22:00-23:00) – „Vague Voices“ е първият общ проект на Стефан Бъчваров и Ангел Симитчиев. Vague Voices комбинира дистопичен саунд дизайн, ембиънт и разрушителен клубен звук. Техният лайв сет е атмосферично, но интензивно аудио преживяване

Локация 2
Галерия Credo Bonum Foundation, ул. „Славянска“ 2
Games & Politics (10:00-24:00) – „Игри и политика“ е пътуваща изложба на Гьоте-институт и ZKM-Център за изкуство и медии, Карлсруе, Германия. 18 видео игри канят посетителите към включване и размисъл за ролята на игрите.

Локация 3
Sofia Youth Innovation Lab, ул. „Сердика“ 3
Издателство Locus Books с „Играч първи, приготви се“ (18:00-20:00) – Издателство Locus ще се включи в Sofia Game Night с организирането на косплей надпревара на тема „Играч първи, приготви се“ – бестселъра на Ърнест Клайн. Всички участници трябва да дойдат облечени като някой от любимите си герои от игри или книги. 
„Играч първи, приготви се“ на Sofia Game Night

Локация 4
Бар „ПЕТЪК“, ул „Ген. Йосиф Гурко“ 21
FIFA Турнир /Sofia Game Night @бар Петък/ – 03.11.2018 (16:00-20:00) иGLHF * Gamers’ Stand-up @бар Петък 
Бар „Петък“ ще бъде домакин на турнир по FIFA 19, организиран от ESL и подкрепата на Ozone.bg. Веднага след турнира започва stand-up комедийно шоу на Inside joke Stand Up Comedy на тема компютърни игри и живота на геймърите (с начален час 20:00).

Локация 5
Бар FlipFlop , ул. “Оборище” 61
Геймингът не е от вчера – (18:00-22:00) – Докоснете се до историята и играйте олд скуул игри на ретро компютри с дисково флопи в бар „Флип флоп“. Домакин на събитието – Янко Влахов.

Локация 6
Chucky’s, ул. „20 Април“ 13
Прожекция на “FREE TO PLAY” (19:00-20:30) – „Free to play“ е документален филм, който проследява трима професионални геймъри, докато се състезават за наградния фонд от няколко милиона долара в първото издание на Dota 2 турнира – The International.

Локация 7
Play Hub: Next Level – бул. „Черни връх“ 44 (20:00 – 06:00)
Изследвай света на виртуална реалност с последно поколение VR очила в иновативния компютърен клуб PlayHub: Next level! Всеки участник ще има възможност да се възползва от безплатна игра на симулаторите в рамките на 15 минути.
Play Hub: Virtual Experience Night

Локация 8 
Клуб за настолни игри Abordage, ул. „Веслец“ 22 
Създатели на борда: Пътят на една игра (19:00-22:00) – Трима създатели на борда. Три истории на три различни игри. Kакви са стъпките по създаването на настолна игра? Как идеята става реалност? Трансформацията от играч в създател и предизвикателствата пред това да вдъхнеш живот на една идея.

Локация 9 
DICEWIDEOPEN, ул. „Кирил и Методий“ 52 
Кой застреля шерифа (16:00-22:00) – В играта Who Shot The Sheriffвсеки играч е жител на малко градче от Дивия Запад, със собствена роля и уникално умение. Използвайки дедуктивна логика, разговори с другите и психология, той/тя трябва да отгатне идентичността на останалите играчи и да помогне на своя отбор да спечели играта. 
Линк за регистрация: https://goo.gl/jj2heB

Локация 10
Level Up Sofia, пл. „Петко Славейков“ 7 
Настолните игри ви очакват (18:00-24:00) – В рамките на Sofia Game Night клуб Level Up отваря широко врати с вход свободен. Вижте чудния свят на настолните игри. Ще има и щанд с настолни игри, които могат да се закупят.

Локация 11
Клуб Каркасон, ул. „Уилям Гладстон“ 30
Ултравиолетов турнир по Under UV Light – Squirrel Attack Board Game(18:00 – 02:00) – Ултравиолетов турнир по Squirrel Attack! – Българската настолна игра Squirrel Attack! (Атаката на катериците!) се завръща в клуб „Каркасон“ с петия турнир в историята си. Участниците ще могат да играят със специални тестета от карти, светещи на ултравиолетова светлина, под зоркия поглед на огромни катерици, покачени на стените. Турнирът ще излъчи „Новия идол на катериците“, за когото са подготвени супер тайни награди. В края на вечерта ще се връчи и титлата „Идол на катериците с най-много точки за всички времена“. И още изненади и игри след турнира.

Локация 12
Mulligan Board Games Club, „Зона Б-5“, бл.7 
(18:00 – 06:00) 
Играли ли сте настолни игри? Всъщност, няма значение. Присъединете се към нас в клуб Мълигън за да се позабавлявате с нашата страхотна селекция от игри. Ако не знаете правилата не се паникьосвайте! Ние ще сме там на Ваше разположение за да ги обясним. А ако ви се прииска да се съревновавате, можете да се включите в следните турнири и да спечелите награди:
– Каркасон: 3 Ноември, 22:00
– Миш Маш: 4 Ноември, 01:00
Вход свободен. Ще предлагаме пресни храни и напитки цяла вечер за гладните и жадните!

Локация 13 
Другият замък – ж.к. „Полигона, бл. 43“, партер(18:00-6:00)
Нощна работилница в Замъка – „Нека да видим колко добра настолна игра може да се създаде за една нощ! С оглед на тематиката и състезателния дух работилницата е структурирана като състезание, но награди ще има за всички участници, защото всички знаем, че да си първи не е най-важното. 
Отбори: от 2 до 6 участника. 
Тема на игрите: В съдържанието на игрите трябва да заемат централно място поне две от четири случайно изтеглени думи. 
Механики: Отборите използват поне две от четири случайно изтеглени популярни настолни механики.
Вход: 8 лева или 5 лева с активна клубна карта. Събитието включва хапване и кафе или кола за всеки участник.

Локация 14
DaПлейс, ул. „Луи Айер“ 9 (17:00-04:00)
До всички начинаещи – настолните игри не са толкова страшни! 
До всички напреднали – елате да ни покажете кой е шефа! :}
ДеноНощ с прости, забавни или сложни игри за малки, средни и големи.
Освен с любимите си настолни игри, ще можете да разпускате с конзолни игри, джага, дартс, състезание по асоциации, пиксел-арт.
Вход + Неограничена консумация = 5 лв.

Локация 15
Dextrophobia Rooms:Стая 2: Vol. 2, ул. „Кораб Планина“ 54 – DextroGameNight (18:00 – )
Стаите на Декстрофобия ще отворят вратите си за гостите на Sofia Game Night. Всички играчи в Vol.2 и Мъглите на Авалон през деня на събитието ще получат специални награди и ще играят на преференциални цени.
Dextrophobia Rooms на Sofia Game Night

Локация 16
Dextrophobia Rooms:Стая 4: Mists of Avalon, ул. „Цар Самуил“ 50 – DextroGameNight (18:00-) – Стаите на Декстрофобия ще отворят вратите си за гостите на Sofia Game Night. Всички играчи в Vol.2 и Мъглите на Авалон през деня на събитието ще получат специални награди и ще играят на преференциални цени.

Локация 17 
The Wild Game Hunt – Sofia Game Night (18:00 – 22:00) 
Начални точки: 
Bar Amok – ул. „Хан Аспарух“ 37
*Абордаж, ул. „Веслец“ 22
*Първа стая, Декстрофобия, ул. „Цар Самуил“ 50B

„Wild Game Hunt“ е интерактивно лайв екшън преживяване, създадено специално за Sofia Game Night. Участниците ще трябва да разрешат серия от загадки, разположение около Гьоте-институт (Локация 1). Играчите ще могат по време на играта ще могат едновременно да търсят своя път в „Wild Game Hunt“ и да обикалят по локациите от програмата на Sofia Game Night.
Организирано от Българско Иманеᴅɪᴄᴇᴡɪᴅᴇᴏᴘᴇɴ и Dextrophobia Rooms.

Локация 18
Бар Switch, бул. „България“ 1 (22:00 -)
Официално афтър парти на Sofia Game Night 2018 
DJ сет на Mr. Endless и Buckshot – hip-hop & funk!
Easy Way Suggestopedia Center, ул. „Граф Игнатиев“ 12, етаж 3

Локация 19
Игри, английски и Сугестопедия за вече пораснали деца (19:30 – 22:30) – Център Easy Way е част от Нощта на Игрите. Центърът провежда обичения по английски език по забавен и лесен начин с много игри с българския метод на сугестопедията, признат от ЮНЕСКО. Или както учените казват: „детска градина за пораснали“. В рамките на събитието ще има различни настолни и логически игри и др., които събуждат детето в нас, предизвикват смях от сърце и човек може дори да научи и някоя и друга нова дума на английски. Комбинация между полезно и приятно. За деца и възрастни.

Детска програма:

Локация 1
Goethe-Institut Bulgarien (ул. „Будапеща“ 1)
*Гейминг уъркшоп за деца с Щефен Хепт (16:00-19:00) – Гьоте-институт България ви кани на следобед, пълен с игри. Ще има настолни игри, игри с карти, както и видео игри и VR. Следобедът е за деца и юноши между 7 и 15 години с водещ Щефен Хепт.

Dechica.com – Sofia Game Night -Играй с „Умни дечица“ – образователното уеб приложение за деца в предучилищна възраст. По забавен и интерактивен начин чрез игри, текст и аудио децата придобиват знания и умения в различни области.

Локация 19
Матема – школа за лесно и забавно усвояване на математика(ул. „Граф Игнатиев“ 12, ет.3) (18:00-22:00)
Матема ви предлага да играете математически настолни игри. Ще разберете как различните професии прилагат математиката. А най-добрият ученик по ментална аритметика от SmartyKids ще ви запознае с космическите приключения и най-бързото смятане на числа. Родители, вие ще бъдете информирани как менталната аритметика развива децата ви всестранно и с геймификацията на SmartyKids Sofia Center – Ментална аритметика.

19:00 часа – Празничен фолклорен концерт на представителните ансамбли – Синдикален дом на културата на транспортните работници , бул. Княгиня Мария Луиза 106


Международният съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – CIOFF® България има удоволствието да ви покани на празничен концерт по случай Деня на народните будители с участието на:

1. Ансамбъл за народни песни и танци „Фолклорика”, гр. София с художествен ръководител Евелина Павлова.
2. Ансамбъл “Пламъче”, гр. София с художествен ръководител Ивайло Първанов.
3. Ансамбъл „Росна китка”, гр. София с художествен ръководител доц. Бисер Григоров.
4. Академичен Фолклорен Ансамбъл, гр. София с художествен ръководител акад. Иван Тодоров.
5. Детско юношески танцов ансамбъл “Еремия”, гр. София с художествен ръководител Ивайло Георгиев.
6. Детско юношески танцов ансамбъл „Пламъче”, с художествен ръководител Ивайло Първанов.
7. Tанцов ансамбъл “Средец”, гр. София с художествен ръководител Ива Търнева.
8. Фолклорен ансамбъл „Българани”, гр. София с художествен ръководител Влади Недев.
9. Фолклорен ансамбъл „ЖАР”, гр. София с художествен ръководител Йорданка Шопова.
10. Фолклорен танцов ансамбъл „София – 6” ”, гр. София с художествен ръководител Николай Несторов.
11. Фолклорен танцов ансамбъл „Шевица“, гр. София с художествен ръководител Петър Ангелов.
12. Фолклорна формация „Чемерика”, гр. София с диригент София Янева.