Предстоящи събития в София за днес – 16 ноември

sveta-nedelya

КАКВО ДА ПРАВИМ ДНЕС В СОФИЯ

Избрахме за вас интересни предстоящи събития в София за днес 16 ноември, 2019 година:

10:00 часаФермерски пазар Римската стена

Всяка събота на пазар Римската стена участват над 40 производители – по-голямата част от тях са на не повече от 150 км от София.

Заповядайте от 10 до 14 ч. за да напазарувате чиста, свежа, сезонна и местна храна, като с това подкрепяте семействата, които са избрали да се върнат на село, да отглеждат с големи трудности храна, да запазват познанието, стари сортове и заедно с това природата.

На пазара ще намерите:
– плодове и зеленчуци от над 20 производителя
– млечни продукти от 5 ферми
– месни от 4 ферми и преработватели
– мед и пчелни продукти от 5 пчелни ферми
– сладка, мармалади, сиропи от над 6 производителя
– хляб и печива от няколко пекарни
– вино, занаятчийска бира и готови за хапване веган сладкиши
– натуралана козметика
– занаятчийски продукти от естествени материали
– и други

10:00 часа – Вход свободен в Националният политехнически музей

В Седмицата на бащата Националният политехнически музей обявява свободен вход за деца и ученици и входен билет с преферентна цена 2 лв. за придружаващите ги баща, по-голям брат, вуйчо, чичо, дядо. В експозицията на музея са показани над 1000 експоната, свързани с транспорт, механика, времеизмерване, съобщителна техника, музикални механизми, фото- и кинотехника, космическо приборостроене, пишещи машини, изчислителна техника, компютри и още множество интересни за мъжете – и дамите, разбира се – предмети. Всички ще получат и малък подарък за спомен от екипа на музея.

10:00 часа – Изживей Науката: Стани Айнщайн за един ден! – The Mall

Потопете се в главозамайващия свят на науката! Изложбата „Изживей науката“, привлякла над 190 000 души в Рим през изминалата година, все още може да се посети и в София!

Елате, за да експериментирате с над 35 машини, пресъздаващи научни и природни феномени и закони! Направи науката интересна за децата и разберете заедно множество любопитни факти от природните науки – математика, физика и биология, за които дори не сте подозирали.

Превръщайки се в Айнщайн, ще можете:

– да свирите на арфа без струни
– да станете невидими
– да предизвикате мълнии
– да създавате оптически илюзии
– да контролирате електричеството

И какво ли още не!

Побързайте да се гмурнете в зашеметяващия свят на науката, докато още изложбата е в София! Заповядайте на ниво -2 в The Mall (бул. Цариградско шосе 115з), всеки ден от 10 до 22 ч.

Билети можете да закупите на касите на събитието.

Цени:
0-2 г. – вход безплатен
2-17 г. (включително) – 10 лв.
18 г. и възрастни – 12 лв.

12:00 часа – FesTEAval – Изложение на чай – Национален музей „Земята и хората“

На 15., 16. И 17. ноември ще се проведе третото издание на Изложение на чай- FesTEAval. Събитието ще се проведе в Национален музей „Земята и хората“ – София

След успешните две издания на #FesTEAval отново ще се опитаме да създадем уютна, магическа атмосфера, събирайки на едно място десетки изложители на чай и продукти пряко свързани с консумацията на чай, от които както бутикови вносители и производители , така и утвърдени брандове..
Виждайки че напоследък чаят все по-малко се асоциира с боледуване, а напротив- свързваме го със здраве, искаме всеки гост на изложението да се стопли с чаша чай докато се запознава с разнообразието от продукти, представени от нашите изложители.

Ще бъде представена културата на консумацията на чай като се организират чайни церемонии характерни за различни точки на света. Освен характерни култури и традиции ще се проведат лекции и демонстрации по различни теми като история на чая, различни специфични видове чай и начини за приготвяне и много други.

Входът за гости на FesTEAval е свободен. Целта на изложението е съчетанието между топлина, култура и вкус да достигне до максимален брой хора.

Очаквайте още повече изненади, игри и награди, подготвени от организаторите и партньорите на FesTEAval.

12:00 часа – Jazz & Wine – Park Center

Ако обичаш хубаво вино и джаз на световно ниво, значи тази покана е за теб.
Заповядай на 16 и 17 ноември в Парк Център София на ниво +1, където от 12:00 до 20:00 часа по време на двата дни 7 от най-добрите български винопроизводители ще представят своите продукти, а от 18:00 часа ще има и джаз-музика за ценители с Михаил Йосифов латин джаз квартет, Das Weltschmerz-Duett (Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко), Велека Цанкова, а на следващия ден и Павел Терзийски.

Ще се радваме да бъдеш наш гост!

Винопроизводители- 16 и 17 ноември 12:00 – 20:00 часа

1. Orbelus Organic Winery
2. Balar WINES ESTATE
3. Logodaj Winery
4. Angel’s Estate
5. Villa Melnik
6. Edoardo Miroglio winery
7. Augeo Family Estate’s wine
8. Better Half

Музикална програма
16 ноември:

18:00
Михаил Йосифов латин джаз квартет
Джаз квартет в състав:
Михаил Йосифов (тромпет), Милен Кукошаров (пиано), Димитър Карамфилов (бас) и Атанас Попов (барабани).
ниво +1

19:00
Велека Цанкова и Станислав Арабаджиев (пиано)
ниво +1

19:45
Zaria Acoustic Trio в състав:
Зариа Кантарджиева (вокал), Жеко Жеков (китара/ вокал), Иван Ценов (перкусии/ вокал)
ниво +1

20:00
Вино и джаз вечеря в Al Forno
ниво 0

17 ноември:
18:00
Das Weltschmerz-Duett (Милен Кукошаров и Веселин Веселинов – Еко)
ниво +1

19:00
Павел Терзийски и Александър Логозаров (китара)
ниво +1

20:00
Wine and Jazz Afterparty at Caché
ниво 0

Входът на събитието е свободен.

15:00 часа – Събота за татковци с деца в Столичния куклен театър

Столичният куклен театър за поредна година ще се включи в национална кампания „Да бъдещ баща“, която се организира съвместно с асоциация „Родители“, съобщи пресцентърът на театъра.

По случай Седмицата на бащата (11 – 17 ноември), в събота, 16 ноември, вратите на театъра ще са отворени за бащи с деца, които ще се забавляват в компанията на актьори от театъра с уъркшоп и театрално представление.

От 15 часа в събота децата и татковците ще могат да се включат в театрална работилница, за да направят заедно с актьор и сценограф от театъра кукли от спектакъла „Котаракът в чизми“. След това от 17 ч. те ще могат да гледат и самото представление на сцената на Столичен куклен театър на бул. „Гурко“ 14.