Въпреки забраната за публика – Въвежда се временна организация на движението заради мача България – Чехия

English fans during Bulgaria-England game

Въпреки че днес националния отбор на България по футбол ще изиграе квалификацията за Евро 2020 срещу Чехия пред празни трибуни, от пресцентъра на Столична община обявиха, че се въвежда временна организация за движението в София около стадион „Васил Левски“ днес.

От 08.00 до 22.00 часа на 17 ноември 2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.

От 18.00 часа на 17 ноември 2019 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

– ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;

– бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”

– бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

България ще изиграе следващата квалификация за Евро 2020 срещу Чехия пред празни трибуни. Това е наказанието на УЕФА за расисткия скандал по време на мача с Англия. 

Европейската централа наложи условно наказание от още един домакински мач без публика на представителния ни тим, което ще стане ефективно при повторно подобно провинение в рамките на следващите 2 години. 

Освен това БФС е глобен с 85 хил. евро – 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите. Английската футболна федерация също е наказа с 10 000 евро. 

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция.

На трибуните на „Васил Левски“ трябва да бъде издигнат банер, на който пише: „Не на расизма“.