Предстоящи събития в НДК за периода 17 – 23 февруари

events-in-sofia
Национален дворец на културата

/17 февруари – понеделник/

Любимият на всички мюзикъл – „МAMMA MIA!“ на Софийската опера и балет ще можете да гледате на 17 февруари от 19:00 часа в зала 1. Зрители ще имат щастието да се насладят на песните на ABBA „Super Trouper“, „Dancing Queen“, „Knowing Me, Knowing You“, „Take a Chance on Me“, „Thank You for the Musi“, „Money, Money, Money“, „The Winner Takes It All“, „Voulez-Vous“, „SOS“, създадени от гениалните автори и бивши членове на групата Бени Андерсон и Бьорн Улвеус.

На 17 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „България: превръщането в сателит (анализ на историческите събития от 1944 до 1953 г.). В защита на Негово Височество княза“ от Никола Долапчиев. Лектор ще бъде проф. Веселин Вучков.

Един от най-силните филми за изминалата година –„Джоджо заека“ на режисьора Тайка Уайтити ще можете да гледате на 17 и 19 февруаир от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл. Филмът е интересна смесица между комедия с доста грубичък на моменти хумор и хващаща те за гърлото драма за жестокостите на войната.

/18 февруари – вторник/

Спектакълът „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз можете да гледате на 18 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян. Фердинанд Клег е ентомолог, колекционер, фанатично аранжира пеперуди. След внезапното си забогатяване, воден от нещо, което той нарича любов, добавя към своята колекция и Миранда Грей. Тя е всичко, което той обича и което не би могъл да притежава. Наблюдава я тайно, от разстояние, рисувайки в съзнанието си свят, в който те двамата са едно, в който са щастливи. Отдаден на мечтата, изгубен между фантазията и реалността, той я затваря в избата на къща в покрайнините на града, вярвайки, че ако тя го опознае би могла да го обикне.

За всички малките читатели, които обичат да четат за приключения и вълшебства на 18 февруари от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представено българското илюстровано издание за деца „Джордж и вълшебните камъни“ от Патрик Георгиев.

Номинираната за Оскар сценарист и режисьор Грета Гъруиг създаде една нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът – „Малки жени“ и отново успя да привлече не само вниманието на зрителите, но и заслужено получи високата оценка на критиката и американската филмова академия. Екранизацията, отличена с 6 номинации за Оскар, включително за най-добър филм проследява историята на четири сестри, които остават да живеят само с майка си по време на Гражданската война в САЩ и разказва за вълнуващия им живот. „Малки жени“ можете да гледате на 18 и 20 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

/19 февруари – сряда/

Спектакълът на Анна Данкова – „Ада Лавлейс“, с участието на Ива Свещарова, Виолета Витанова ще можете да гледате на 19 фервруаир от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Пърформансът изследва чувствителността и менталността на Ада Лавлейс през едно ключово за вербалния ѝ език понятие – представата за видимо-невидимо. Основно сценично средство е окото като идеен (камера обскура), чувствителен (физически), механичен (видео камера) апарат.

На 19 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ви очаква среща с малтийския писател Уалид Набхан и неговият роман „Изселване на щъркели“, удостоен с Малтийската награда за литература за 2014 г. и Наградата за литература на Европейския съюз за 2017 г. (European Union Prize for Literature).

/20 февруари – четвъртък/

Затворено събитие на Фондация Bcause ще се проведе на 20 февруари от 17:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Hating machine“ – спектакъл на Марион Дърова ще можете да гледате на 20 февруари от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. „Машината за омраза“ работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения. 

/21 февруари – петък/

На 21 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ – оптимистичен театрален разказ за битката с диагнозата рак на гърдата.

Фондация за образователна трансформация и Български прогресивни училища организират среща-презентация в Литературен клуб „Перото“ на 21 февруари от 18:00 часа.

Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да гледате в спектакъла на Ани Васева – „Тотална щета“ – 21 февруари, 19:00 часа, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Годишна среща на випускниците от Детска лидерска академия ще се проведе на 21 февруари от 19:00 часа в Клуб 1.

/22 февруари – събота/

Представители на голям брой образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение „Световно образование“. Форумът ще се състои на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10:00 до 17:00 часа.

Трета научно-практическа конференция „Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетниците“ ще се проведе на 22 и 23 февруари (събота и неделя) в зала 6 от 09:00 часа.

Най-големият семеен форум в България – „Академия за Родители“ ще се проведе на 22 февруари от 10:00 часа в зали 7, 8 и 9 на НДК. Тази година форумът събира на едно място изложения с водещи компании и организации, полезни лекции и презентации, безплатни консултации със специалисти и експерти, различни работилници, занимания за деца и много подаръци. Събитието е безплатно – със задължителна регистрация.

Как любовта към София се превръща в театрална постановка ще можете да разберете на 22 февруари от 19:00 часа на сцена Backstage в Театър Азарян и спектакъла#LoveSofia.

На 22 февруари от 10:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ви очаква второто издание на Positive Postpartum Summit – единствено по рода си събитие у нас, посветено на грижата за новата майка!

На 22 февруари от 10:00 до 18:00 часа в Национален дворец на културата ще се проведе третото издание на Slingo Fest 2020 – Близо до теб! Най-голямото събитие в сферата за грижите за най-малките ще събере на едно място специалисти, производители и вносители на продукти. Посетителите ще могат да разгледат, изпробват и закупят ергономични носилки, дрехи, аксесоари, козметика, многократни пелени и обучителни играчки, всичко свързано с философията на привързаното родителство.

/23 февруари – неделя/

Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? На тези въпроси дава отговор спектакълът „Животът е сън“ под режисурата на Дина Маркова. В главната роля ще видим актьора Боян Арсов, който печели Икар за превъплъщението си на Сехизмундо – 23 февруари, 18:00 часа, сцена Backstage в Театър Азарян.