Предстоящи събития за уикенеда в София

Избрахме за вас интересни събития в София за уикенда ( 2  и 3 юни)

СЪБОТА 2 ЮНИ

9:30 ч. Фотомаратон – Дом на културата „Средец“ ул. „Кракра“ 2А

За трета поредна година в София ще се проведе фотографското състезание Фотомаратон! Фотомаратон е формат, в който участниците трябва да снимат по предварително зададена тема за определен период от време. Този път ще разполагате с 5 часа, за да направите своята най-добра снимка по една тема. По традиция цялото предизвикателство, избирането на победителите и награждаването ще се случат в рамките на един ден. Затова си запазете датата 2-ри юни, 9.30 часа в ОКИ Средец. Регистрациите за участие отварят на 21-ви май в 12:00 на сайта на събитието http://www.photomarathon.bg/bg 

Наградите ни са изключително подходящи за всички снимащи: екскурзия до Мадрид и една до Прага, за да откриете през обектива си и други прекрасни места.

Както на други места по света, снимките трябва да бъдат предадени „направо от фотоапарата“, като редактиране или обработка не са позволени. Жури ще оценява анонимните фотографии според техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата. 

Тази година София влиза в международния календар на фотомаратоните за трети път. По света има над 80 такива състезания, като идеята за тях се ражда в Мадрид през 1986 г.

Фотомаратон е проект на Фондация „ФотоФабрика“ и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2018, съвместно с Испанския културен институт Сервантес и Чешкия културен център в България.

Графикът за деня е:

09:30 – Начало и регистрация
10:30 – 11:00 Правила и тема
16:00 – 17:00 Край на снимането и приемане на файловете. 
17:00 – 20:00 Журиране, свободно време за участниците
20:00 Събиране – прожекция на всички снимки и обявяване на победителите
21:00 – 22:30 Диджей и коктейли

 

10:00 ч.  Безплатни забавления за цялото семейство – Зоопарк София

Очаквайте ни отново на 2 юни в Софийската Зоологоческа градина, от 10:00 до 14:00 часа, откъм Централният вход.
забавни игри и кътове
срещи с наши приятели и партньори
състезания
смях и настроение

10:00 ч. София Десерт Фест – Фестивал на сладките и тестени изкушения

Българската търговско-промишлена палата организира 
за трети път Фестивал на сладките и тестени изкушения „СОФИЯ ДЕСЕРТ ФЕСТ”, който ще се проведе от 1 до 3 юни 2018 в изложбената зала в ЦУМ.
СОФИЯ СОФИЯ ДЕСЕРТ ФЕСТ е изложение за всякакви видове десерти в различни категории:
* Сладкарски изделия
* Тестени изделия/печива
* Готови захарни изделия
* Напитки
* Млечни продукти
* Плодове, ядки
* Диетични храни
* Оборудване за сладкарската промишленост

 

10:00 ч.  София Спортува – Борисовата градина

“София Спортува 2018“ ще превърне Борисовата градина в спортна арена

„Ден на предизвикателството – България Спортува“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.
Мисията на събитието, да развива спортната култура на модерния градски човек, подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

През тази година „БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА“ ще бъде част от национална проява „Световен ден на предизвикателството“, организирана от Асоциация спорт за всички. Това е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА), която от 25 години се провежда ежегодно в повече от 120 страни в света. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти. Това е ден за всички, които искат да участват в някакво спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване. Целта на програмата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез системни занимания с физически упражнения, вид физическа активност и спорт. Това е възможност за голям брой хора без разлика във възрастта и социалния статус, хора с увреждания и в неравностойно положение и хора от третата възраст, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност по общини, райони, квартали или на работните си места.

Миналогодишното издание на София Спортува 2017 привлече повече от 10 000 ентусиасти, сред които начинаещи, активно спортуващи, деца и хора с двигателни увреждания, които взеха участие в над 20 спортни дисциплини в рамките на два дни. 

„България Спортува“ ще превърне Борисовата градина в арена на различни спортни и тренировъчни активности, които за втори път в подобен мащаб ще се проведат на открито. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания – силови тренировки, кросфит, аеробика, йога, зумба а на други, ще бъдат представени нови спортни активности – канго джъмпс, бъбъл футбол и арчери таг. 
Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години „Детето чудо“, тренировки за бременни, както и тренировки „Мама и бебе“ за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

Всички посетители ще станат част от вълнуващият спортен уикенд, по време на който безплатно ще участват в познати и нови спортни занимания и игри, спрямо предварително изготвен график и капацитет на отделните групи/тренировки за деня. По време на събитието ще се проведат информационни дискусии, свързани със здравословния начин на живот, обхващайки теми като правилно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и двигателна рехабилитация. За най-малките посетители са предвидени и забавления с участие на домашни любимци. 

За втора поредна година провеждането на „БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА“ е обвързано с кауза за изграждане на специален фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. През изминалата година такъв фитнес бе изграден в центъра на Борисовата градина с подкрепата на сдружение „Маринела“, а партньор на „БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА“ през тази година е Easy credit, благодарение на които каузата на събитието ще бъде осъществена отново.

Каним всички да се включат в БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА – Световен ден на предизвикателството, да прекараме един ден в движение, музика и забава и да покажем, че спорта е за всички и за него възраст няма.

„СОФИЯ СПОРТУВА“ 2018 – 2 и 3 ЮНИ – БОРИСОВА ГРАДИНА

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg

10:00 ч. Традиционен празник на район „Младост“ 2018

район „Младост“ организира традиционния си празник в парка пред Общината в квартала. Ще има богата музикална, културна и развлекателна програма за всички възрасти и вкусове. За децата ще се грижат аниматори, които ще им предложат игри и арт ателиета. Програмата включва:
10 – 13 ч. – Демонстрации на адаптирани гимнастически упражнения за хора със специфични потребности, фехтовка, йога за деца и възрастни, зумба;
11 – 12.30 ч. – Анимирани и ролеви игри и викторини по родолюбие;
16 – 18.30 ч. – Забавни игри и анимации;
18.30 – 20.30 ч. – турнир по „Кунг фу“ на „Кунг фу Тоа Академи“.

 

10:30 ч.  Индианско парти – Докторската градинка

Дойде време да съберем част от племето, населяващо София 🙂 
Заповядайте на втори юни от 10:30 в Докторска градина да си пограем на индианци. Ще търсим „следи“, ще изработваме индиански аксесоари и ще се крием в нашите типита. Най-важното – ще се запознаем!

11:00 ч. Безплатна конна езда за деца – Поляната зад Ринг мол

На поляната зад мола от 11:00 до 17:00 часа ще има конна езда. Безплатно – за децата ще има на разположение два големи коня, както и едно пони – за най-малките

11:00 ч. Летен базар на изкуствата – Парк хотел Москва

16:00 ч. Волейбол – FIVB – Лига на нациите – Арена „Армеец“

 

 

 

НЕДЕЛЯ 3 ЮНИ

10:00 ч. Спортен празник „Тереза Маринова и приятели“ – стадиона на НСА

Девета поредна лекоатлетическа надпредвара за деца от 6 до 13 години. Събитието се реализира в подкрепа на кампанията „София-Европейска столица на спорта“

 

10:00 ч. Детска игриада – парк Заимов

Детска Игриада се организира за 4-та поредна година и включва спортни забавления за деца и родители.

На 10 юни в парк „Заимов“ ще се проведе поредното издание на спортния празник.

Каним всички деца на възраст между 5 и 12 години, заедно с техните родители, близки и приятели, да се включат в спортните забавления!

Може да избирате между пет различни спортни дисциплини: велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон. 

Събитието ще се проведе под надслов „Сподели радостта от спорта със своето дете!“ 

11:00 ч. Празник на район „Младост“

район „Младост“ организира традиционния си празник в парка пред Общината в квартала. Ще има богата музикална, културна и развлекателна програма за всички възрасти и вкусове. За децата ще се грижат аниматори, които ще им предложат игри и арт ателиета. Програмата включва:
11 – 13 ч. – Открита сцена;
11 – 13 ч. – „Най-дългата детска рисунка в „Младост“
16 – 18.30 ч. – Игри и анимации.
18.30 – 21.30 ч. – Вечерен концерт на читалища и училища със специалното участие на Дичо от Д2.

17:00 ч. Капоейра на открито – Паметник на Съветската армия

Заповядайте на първата ни за сезона капоейра рода на открито! Ще се радваме да се видим там