Предстоящи събития за уикенда в София

предстоящи

Избрахме за вас предстоящи събития в София за този уикенд 01 и 02 декември:

СЪБОТА, 01 ДЕКЕМВРИ

10:00 часа – 16-ти Фолклорен конкурс-концерт „Българският фолклор“- Театър „Българска армия“

Ето, че настъпи моментът от годината, в който богатството на българската народна музика и танц и пъстротата на народните носии отново ще оживеят на сцената на театър „Българска армия“. 
Заповядайте на 01.12.2018 г. от 10:00 часа, за да споделим заедно един вълшебен ден, в който традиционните български ритми ще оживеят на сцената, благодарение на малките участници в шестнадесетото издание на Фолклорния конкурс – концерт „Българският фолклор“.
Концертът, се организира с цел съхраняването и популяризирането на фолклорното танцово изкуство. 
Средствата, събрани като приходи от концерта, ще бъдат предназначени за подпомагане на фолклорните групи, участващи в конкурса.

13:30 часа –  благотворителен бал „Коледни Ангели“ – хотел Феста София

десета юбилейна година в хотел Феста София ще се проведе традиционният благотворителен бал „Коледни Ангели“ на носителките на титлите Мисис България, Лейди България, Мисис Баба и Мисис Дама на годината. Кувертите за участие са: 20лв. за възрастен и 10 лв. за дете. Ще има подаръци, изненади и красиви снимки пред Коледната елха. Всички желаещи могат да донесат дребен предмет за Коледния базар, като средствата които се съберат ще бъдат предоставени за даване на коледна вечеря за възрастни хора в нужда. 

14:00 часа –  Balkan Rakia and Spirits Fest – НДК

Balkan Rakia and Spirits Fest 
1-2 декември 2018 София НДК етаж 5 зала 8 

Шесто издание на Balkan Rakia Fest – изложение-дегустация на над 300 вида ракии и други спиртни напитки от цял свят.

И тази година традиционно на изложението ще се представят производители и вносители на всички видове ракии – сливови, гроздови, плодови, анасонови и други спиртни напитки.

По време на Balkan Rakia Fest :
– Представяне на едно място на ракиеното производство на всички балкански страни
– Търговска зона на цени на производител
– Майсторски класове
– Зона за дегустация на отлежали и други скъпи напитки
– Зона за водка и craft джин 
– Хранителна зона

17:00 часа – Златен пояс 2018 – Sofia Event Center

Годишна церемония по награждаване на най-добрите спортисти в бойните изкуства „Златен пояс“ 2018, която се организира от Националната асоциация по бойните спортове, ще се проведе на 1 декември от 17 часа в Sofia Event Center. Входът е свободен.

Наградите на Асоциацията се организират за пръв път у нас и целят да поставят под светлините на прожекторите най-добрите от света на бойните изкуства, които през годините са прославили страната ни с десетки, дори стотици медали от международни състезания и със страхотни прояви на спортен дух, дисциплина и талант.

За отличия се състезават над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. По време на официалната церемония ще бъдат раздадени спортните „Оскари“ за 2018 г. в пет категории – „Най-добър спортист – мъж“, „Най-добър спортист – жена“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“, „Вярност на традициите“.

Паралелно с призовете, ще станете свидетели и на зрелищно шоу, демонстрации и хореографии по карате киокушин, кикбокс и муай тай, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо и канадска борба. Церемонията ще продължи до 20:00ч. , а на петимата най-добри ще бъдат връчени статуетки „Златен пояс“.

17:30 часа – Футбол – Левски – Дунав / Русе /  – Стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“

 

НЕДЕЛЯ, 02 ДЕКЕМВРИ

10:00 часа – Ежегоден благотворителен базар на Международен женски клуб – София 

Ежегодния благотворителен базар на Международен женски клуб – София. Събитието ще се проведе тази неделя (2 декември) от 9:00 до 19:00 ч. в Интер Експо Център. Билети за Базара могат да бъдат закупени онлайн , в мрежата на Ticket Portal в цялата страна, както и на място в деня на мероприятието.

Официалната церемония по откриването на Базара започва в 9:00 ч. под патронажа на кмета на град София. 21 дами, ръководители на дипломатически представителства на чуждестранни страни у нас, ще бъдат почетни гости на тържественото събитие. Сред жените-посланици, които ще се включат в церемонията, са Н. Пр. Сри Астари Рашид, посланик на Република Индонезия в България, Н. Пр. Наргиз Гурбанова, Посланик на Република Азербайджан в България, Н. Пр. Текла Харангозо, Посланик на Унгария в България и др. Рут Колева, Поли Генова, Веси Бонева и Деси Андонова ще зарадват всички посетители на Базара с най-добрите си изпълнения между 13:00 и 16:00 ч. в зала 4 в Интер Експо Център. От 17:00 до 19:00 ч. Устата и музикантите от „Мехехе“ пък ще се включат в специалното събитие „Вечер на Базара“. Софийски духов оркестър, Детска танцова школа „Севдице“ и набиращият популярност изпълнител на немски шлагери Армин Ян Хофман също ще бъдат специална част от развлекателната програма на Базара. В тазгодишното издание на традиционното събитие на Международен женски клуб – София ще се включат 60 държави от цял свят. Представителите на различните култури ще представят уникални ръчно изработени сувенири и облекла, характерни кулинарни шедьоври и разнообразна културна програма.

Тази година за първи път в събитието ще се включат и държави като Ватикана, Монако и Гватемала. Всички събрани средства на Базара ще бъдат дарени за социално значими български каузи. Стандартните билети за събитието са на стойност от 6 лв., а тези за студенти и пенсионери – 2 лв. Предлага се и комбиниран билет за семейства на цена от 14 лв., както и дарителски билет (VIP пропуск) на стойност от 25 лв., който предоставя достъп до церемонията за откриване на Базара с всички официални гости, както и специални подаръци от Международен женски клуб – София. Всички желаещи да посетят мероприятието могат да закупят билети с намаление предварително от мрежата на Ticket Portal в цялата страна. 24-тият Благотворителен базар на Международен женски клуб – София се провежда със специалната подкрепа на ContourGlobal, „МБАЛ-Уни Хоспитал“ – Панагюрище, Novo Nordisk, Eko Bulgaria, Coca-Cola HBC Bulgaria, Peuterey, Alias Group, Bulgaria Air, КИБЕА, Mastropasqua International S.P.A, Terranova и Calliope. Основен принос за реализацията на събитието имат и партньорите на организацията – Столична община, Inter Expo Center, M3 Communications Group, Inc., ЦУМ, Форс Делта ООД, Уни Кредит Булбанк, Екопак, Allied Pickfords, Nu Boyana Film Studio, Metropolitan Hotel, Българска търговско- промишлена палата и Съвет на жените в бизнеса.

10:00 часа – Узнай своя статус / Безплатно изследване за СПИН – бул. „Мария Луиза“

По повод Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит, както и Световния ден за борба със СПИН – 1-ви декември, Сдружение „Здраве без граници“ и Фондация „Инициатива за здраве“ ще организират събитие под мотото „Узнай своя статус“ в София.
Събитието ще се проведе на 1 декември 2018 г., събота, като във времето от 10:00 до 14:00 ч. всички граждани и гости на София ще имат възможност да получат анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ в специален мобилен медицински кабинет, разположен на бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 62-66, в близост до Лъвов мост. Специалисти ще предоставят информация как и къде всеки може да провери своя статус с цел ранно откриване на инфектирани лица и своевременното им насочване за лечение. Доброволци от Сдружение „Здраве без граници“ и Фондация „Инициатива за здраве“ ще раздават на всички минувачи презервативи и червена лентичка – световният символ за съпричастност към каузата за превенция на ХИВ/СПИН.

14:00 часа –  Balkan Rakia and Spirits Fest – НДК

Balkan Rakia and Spirits Fest 
1-2 декември 2018 София НДК етаж 5 зала 8 

Шесто издание на Balkan Rakia Fest – изложение-дегустация на над 300 вида ракии и други спиртни напитки от цял свят.

И тази година традиционно на изложението ще се представят производители и вносители на всички видове ракии – сливови, гроздови, плодови, анасонови и други спиртни напитки.

По време на Balkan Rakia Fest :
– Представяне на едно място на ракиеното производство на всички балкански страни
– Търговска зона на цени на производител
– Майсторски класове
– Зона за дегустация на отлежали и други скъпи напитки
– Зона за водка и craft джин 
– Хранителна зона

17:00 часа – Футбол – Славия – ЦСКА – Стадион „Васил Левски

 

18:00 часа – Немски Коледен Базар – Градската градинка

Неделя, 02.12.2018 г.
11:30 – Циркови артисти
12:00 – Весела Янева, класическа музика
15:00 – ПИМ ПАМ Детски хор
16:00 – Анимация с Джуджета
18:00 – Дядо Коледа и децата
19:00 – „София Брас квартет“
20:00 – Ния и Джейми Макдоналд, поп изпълнение