Посолството на САЩ празнува Деня на независимостта с безплатен концерт на лятната сцена на НДК

usa-choir

Посолството на САЩ е поканило Армейския оркестър на САЩ в Европа, за да отпразнува Деня на независимостта с безплатен концерт за българската публика на Извнияваме се за пропуска: 1 юли от 19:30 часа . Поканени са всички жители и гости на столицата, за да се насладят на изпълненията на тези музикални посланици на Въоръжените сили на САЩ в Европа, които ще изпълнят хитове на Бионсе, Бруно Марс, Лейди Гага, Макълмор и други.

Концертът е посветен на 4 юли – Деня на независимостта на САЩ, и на силните българо- американски отношения в областта на отбраната.

Посолството на САЩ ще предложи безплатно и типичните за американския национален празник храни – хот дог и сладолед – до изчерпване на количествата. 

Относно Оркестъра и войнишкия хор на Въоръжените сили на САЩ в Европа

Двайсет музиканти и певци от Въоръжените сили на САЩ в Европа пристигат в България от Зембах, Германия. Сформиран през 1940 г., Оркестърът, заедно с войнишкия хор на Въоръжените сили на САЩ в Европа, е най-голямото музикално формирование извън пределите на самите Съединени американски щати и е основен армейски музикален посланик в Европа. Войници от всички армейски формирования преминават специална селекция, за да представят Америка посредством музиката, като изпълняват хитове от различни музикални периоди и стилове – съвременни радио класации, Бродуейски мюзикъли и други.