Откриха фотографската изложба „20 години България в НАТО“ на моста на влюбените

bulgaria-v-nato

От днес на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата можете да разгледате фотографската изложба „20 години България в НАТО“. Експозицията ще може да бъде там до 4 юни.

Какво включва изложбата

Представя фотографии, заснети от военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структури, подчинени на министъра на отбраната и видовете въоръжени сили.

Кадрите илюстрират участието на страната ни в мисии, операции и учения на Алианса и българския принос в колективната отбрана през последните две десетилетия.

Събитието е част от Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да видят експозицията до 4 юни 2024 г.

Кои са авторите: Вяра Йовева – фотограф на Министерството на отбраната, капитан Мария Крашевска от състава на Съвместното командване на силите, капитан Иван Дончев от Българските военновъздушни сили, Иван Кацаров от Военноморските сили, Соня Колчакова от Военномедицинска академия, Красимир Тодоров – фотограф на вестник Българска армия и Огнян Стефанов, дългогодишен фотограф към Военновъздушните сили.