Мини арт фест в район „Слатина“ продължава и днес

mini-art-fest

Малко преди Коледа, продължава поредния мини арт фест.

Началото на базара днес е в 11:00ч пред стадион „Академик“ в кв. „Гео Милев“
14:00 – 16:00 Циркова работилница – Ходене по въже
17:00 – Огнено шоу, Fire Jam (Франция)

Участващи организации: „Можем заедно“, „Екип Лайкучка“, „Движение на българските майки“, ученици от Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии, център „Малала“, INSIEME с благотворителни дизайнерски лакомства, издателство „Пурко“, Ради Георгиев с романа му #Стажът, и други.

Коледа 11½ на 17, 18 и 19 декември пред стадион „Академик“ в кв. „Гео Милев“Организатори: Район „Слатина“ на Столична община и Фондация „Мини Арт“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и посолството на Кралство Дания.под егидата на Георги Илиев, кмет на „Слатина“, и с подкрепата на Н.П. Йес Брогард Нилсен, посланик на Кралство Дания.

За да внесем топлина и да усетим уюта от това да сме заедно, макар и на открито и само за няколко дни, посвещаваме този празник на огъня и топлината. Огънят в сърцата ни, който идва от вдъхновението, страстта към живота и хъса, който влагаме във всичко, което правим, и меката му светлина, която ни помага да виждаме важното в тъмното – а то е да сме заедно, близо до хората, на които държим и които превръщат кварталите и града ни в една общност, в едно цяло.„Коледа 11½“ е продължение на новия стандарт в организирането на местни за града събития, който зададохме с летния фестивал на същото място тази година. Целта му е да подпомогне създаването на общности от хора, обединени от подобно отношение към живота и природата.През цялото време на феста ще се предлагат храни и напитки от Grill Stop – вкусна и сочна скара на дървени въглища, греяно вино и коледни сладки.При спазване на задължителните противоепидемични изисквания, ще се продават книги на български автори и коледни подаръци, изработени и предлагани от благотворителни организации: