„Класика в парка“ за първи път в София…а можете да отидете дотам и с влак

klasika-v-parka

На 29 и 30 юни ще се състои първият фестивален уикенд в парка на транспортното училище „Тодор Каблешков“ в София. На 29 юни ще бъде представена постановка на операта „Травиата“ на Верди под диригентството на Иван Ангелов и с участието на Зениа Ардженти – Виолета, Валерий Георгиев – Алфред и Иван Кабамитов – Жермон. На 30 юни ще бъде празничния концерт наречен „Пътуване из Европа“. Началото е в 21 часа. За тези събития е предвиден безплатен транспорт, който тръгва от площад „Александър Невски“ в 19.00 и в 20.00 часа, и се връща обратно след представленията. Има и друг вариант, който може да се окаже още по-интересен – в 19.30 от Централна гара ще потегли безплатен атракционен влак „Травиата“. В него ще може да вдигнете наздравица с изпълнителите и да стигнете до парка на транспортното училище.

През двата дни от 11.00 часа ще има куклени представления за малките – „Маша и Мечока“ на 29 юни, а на 30 юни „Трите прасенца“.
В звуковия файл чуйте какво разказаха проф. Димитър Димитров, преподавател във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Мирослав Маринов – мениджър на дома на културата на транспортните работници, диригентът Иван Ангелов и оперната певица Зениа Ардженти.

На 29 юни (събота) в 19:30 ч. от Централна гара София ще потегли специален влак, който ще превози участниците в културната инициатива “Класика в парка”. Събитието ще се проведе на 29 и 30 юни на сцена в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”, които са организатори, заедно със Синдикален дом на културата на транспортните работници в България и Опера „Нова”.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, БДЖ и НКЖИ подкрепят инициативата, като в първия ден допълнителна атракция на мероприятието ще бъде специалният влак, който ще пропътува разстоянието от Централна гара София до самата сцена в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” заедно с участниците в операта „Травиата”.

Спектакълът ще бъде представен от диригента със завидна дългогодишна международна кариера Иван Ангелов, който е съставил оркестър от някои от най-уважаваните столични музиканти, а като солисти в операта „Травиата“ от Верди на 29 юни от 21:00 ч. публиката ще види младият сопран от Гърция Зеня Ардженти, тенора Валерий Георгиев и баритона Иван Кабамитов.

Част от средствата от продадените билети ще бъдат използвани за изграждането на храм в двора на Висшето транспортно училище.