Цирк „Балкански”и световно известната циркова династия Балкански представят спектакъла „Шоуто трябва да продължи”

Дирекцията на Академичен цирк „Балкански” и световно известната циркова династия Балкански представят
от 21.04.2021 г. цирковият спектакъл „Шоуто трябва да продължи”, част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

koleloto-na-smartta

Цирковият спектакъл „Шоуто трябва да продължи” е двайсет и първият спектакъл на Академичен цирк „Балкански”, чиито продуцент и постановчик е доайенът на българското цирково изкуство – акад. Александър Балкански. В него участват артисти от 9 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна,
Бразилия, Русия, Франция и България.


По линия на спечеленият проект „Образователна академия „Балкански”, осъществен по програма на Национален фонд „Култура”, зрителите ще видят три циркови дебюта. Първият е на примата на балета на Академичен цирк „Балкански” – Александрина Алексиева, която ще промени представата за силовият номер
„Вертикално бамбу”, базирайки изпълнението си на естетиката на класическия балет.


Вторият е на носителката на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на Почетния знак „Златен век” на Министерството на културата, цирковата артистка Кристина Костова, която от партерна еквилибристка се преквалифицира във въздушна гимнастичка.

Гостенката ни от Франция, Шанин Мони „слиза” от ролковите кънки, за да се качи под купола на цирка и да представи мъжкия номер „Въздушни ремъци” с грация и елегантност.


Атрактивните ни гости от Украйна – трио „Бойчук” ще представят два номера – еквилибристични пирамиди и акробатични скокове на руска палка, един от които ще бъде тройно салто, неизпълнявано на този уред досега в България!
За веселото настроение на децата от всички възрасти ще се грижи соло клоунът ни от Бразилия – Луис Мила.
Екстремният номер „Глобусът на смъртта” ще се изпълни от шест мотоциклетиста от далечни Колумбия и Парагвай – „Хел Райдърс”.

koleloto-na-smartta


За първи път тази година, шапитото на Академичен цирк „Балкански” се монтира посредством иновационния способ „Арките” – единствени по вид и форма в света! Зрителната зала на цирка е без всякакви подпорни колони и визията й е като на луксозна стационарна сграда. Съоръжението отговаря на всички експлоатационни
стандарти на ЕС, сертифицирано е с TÜV и е производство 2020 г. на световно известните италиански майстори на циркови конструкции Карло и Умберто Анчески.

Академичен цирк „Балкански” е построен в гр. София,
на цирковата площадка в парк „Възраждане”, Зона Б-5
Билети на касата на цирка и онлайн на: circus-balkanski.eu

Тел. за информация: 0878/ 57 06 02