Страх от наказания преди България – Англия

Националният отбор по футбол на България

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА 

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОКВАЛИФИКАЦИЯТА МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ НА БЪЛГАРИЯ И АНГЛИЯ.
ЗА ДА НЕ ПОСЛЕДВАТ ПО-ТЕЖКИ НАКАЗАНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ, УВАЖЕВАЙТЕ ПРОТИВНИЦИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ ,РЕФЕРИТЕ И ФЕНОВЕТЕ!

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Поради наложено наказание от „УЕФА“ няма да бъдат настанявани зрители на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в сектор „Г“. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа. За привържениците на Англия са предвидени за отваряне входове № 22, 23, 24, на сектор „Г“ и вход № 25 на сектор „А“ на стадиона. Привърженици на българския национален отбор закупили билети за сектор „А“ ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.
На 14.10.2019 г. във връзка с провеждане на футболна среща ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства, както следва:
– от 17:00 часа на 10.10.2019 г. до 24:00 часа на 14.10.2019 г. при сектор Г на Националния стадион „Васил Левски”;
– от 08:00 до 24:00 часа на 14.10.2019 г. на моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.
От 20:30 часа на 14.10.2019 г. до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:
– ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
– бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
– бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”