Отложиха мача България – Унгария

bulgarian-national-team

Двубоят между България и Унгария от първия плейоф, който бе насрочен за 26-и март, да се играе в началото на юни месец, като точна дата тепърва ще бъде уточнена. 

При успех в срещата, България ще се изправи срещу победителя от двойката Исландия – Румъния, а при триумф и там „трикольорите“ отиват на Евро 2021.

На среща между всички 55 асоциации, които членуват в УЕФА, след подробно разглеждане на кризисната ситуация с европейския футбол бе решено Евро 2020 да бъде изместено за следващата година като форматът и градовете-домакини на надпреварата ще бъдат запазени.  Новите дати за провеждането на турнира са 11 юни – 11 юли 2021 година. Това наложи промени в целия календар на европейския футбол. 

Всички страни-членки се обединиха около предложението на УЕФА местните и международните клубни турнири да завършат до края на месец юни т.г., като за целта експертна група на централата работи по множество сценарии в зависимост от датите на подновяване на футболните шампионати на континента. Оптимистичният сценарий, приет от лидерите на европейския футбол, е местните първенства да приключат до 28 юни (като изключение правят страните с най-ниско класиране в ранглистата на УЕФА, които трябва да излъчат класиране до 21 юни). Финалът на Шампионската лига по предварителен план е изместен за 27 юни, а представителите на турската федерация потвърдиха готовността на Истанбул да бъде домакин на събитието.