20 000 пловдивчани идват в София другата сряда

football-hooligans-sofia

ПОЛИЦИЯТА С ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ НА ФИНАЛА МЕЖДУ БОТЕВ И ЛОКОМОТИВ

Очакват се около 20 000 души от Пловдив да пристигнат в София за финала за купата на България по футбол.

За първи път двата пловдивски отбора Ботев и Локомотив се срещат на финала за Купата на България. Тръгването от Пловдив на феновете на двата тима в деня на дербито ще бъде организирано и под контрола на служителите на полицията, така че пътуването от и за, както и пребиваването в София, да бъде подсигурено, информира Дарик радио.
На 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на София и Пловдив. Старши комисар Атанас Илков обясни, че агитките на двата отбора трябва да се организират и да тръгнат заедно, като феновете на единият клуб ще потеглят час по-рано, за да няма напрежение. Агитките ще бъдат ескортирани от служители на пловдивската полиция, като освен това по цялата магистрала ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, феновете на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.


Местата за паркиране ще бъдат предварително определени и са близо до стадиона, стана ясно на днешната среща по повод предстоящия финален мач между двата отбора, който ще се проведе на 15 май от 19.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и на която бяха отправени призиви за спазване на правилата за движение и обществения ред, толерантност и феърплей.

На финала за Купата играчите на Ботев и Локо ще излязат със специални фланелки с логото на европейската столица на културата Пловдив 2019. Те бяха показани днес от кмета на града Иван Тотев, по време на съвместната среща между клубовете, фенове и ветерани от двата отбора, инициирана от Областния управител Здравко Димитров. На нея присъства и директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Общият призив бе за организирано тръгване от Пловдив до София, мачът да мине без ексцесии, по-добрият отбор да победи, а по същия културен начин да преминат и тържествата на носителя на Купата в Пловдив същата нощ и на следващия ден.

„Това е голям ден за Пловдив в годината, в която сме Европейска столица на културата. Купата ще е в Пловдив, нека по- добрия отбор победи“, заяви Иван Тотев. 

„Искам още веднъж да призова работодателите да освободят служителите си, за да могат да гледат този исторически мач“, добави кметът на града.

Той добави, че по последни данни до момента са продадени над 11 000 билета, а очакванята си за 15 000.

Ето и подборна информация за разпределението на отборите и билетите по сектори и блокове на стадион „Васил Левски“ за финалния двубой, който е от 19:00 часа на 15 май 2019 година:

ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ
Сектор „А“ – блокове 8 и 9 – 40 лв.
Сектор „А“ – блокове 11, 12, 13, 14 и 15 – 30 лв.
Сектор „Б“ – блокове от 19 до 24 – 10 лв.
Сектор „Б“ – блокове 17 и 18 /“лъвчета“/ – 15 лв.

ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
Сектор „В“ – блокове 29, 30, 31, 32, 33 – 30 лв.
Сектор „Г“ – блокове от 37 до 42 – 10 лв.
Сектор „Г“ – блокове 35 и 36 /“лъвчета“/ – 15 лв.

Билетите могат да бъдат купувани от утре на всички каси на Eventim в страната и партньорските каси в бензиностанции OMV, Български пощи, Technopolis, книжарници Orange, билетния център на НДК.