Утре: Дъжд, полицейски блокади, затворени улици, ЦСКА – Левски

levski-sofia-fans-police-цска

Освен прогнозите за силен вятър и дъжд, утре жителите и гостите на София ще усетят и вечното дерби между ЦСКА и Левски. Доста от столичани ще останат по домовете си заради лошото време, но метеорологичната прогноза със сигурност няма да изплаши  привържениците на футбола. На стадион „Васил Левски“ се очакват около 20 000 души.

cska-sofia-fans-цска

Както при всеки мач между „червени“ и „сини“, обстановката в столицата е по-различна от обикновената. Мачът започва в 13:00 часа. Очаква се засилено полицейско присъствие около стадиона и на ключови места в София, където могат да се засекат фенове на двата отбора.

Феновете на ЦСКА се събират още в 10:30 ч. в градинката на ул. „Иван Асен II“ и час по-късно ще тръгнат на традиционното си шествие към стадиона. За първи път „сините“ няма да имат шествие, а ще се събират в 11:00 в района на „Строителния техникум“.

За да бъде избегнато струпване по входовете на стадиона, от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 11.00 часа.

За всички които ще посетят футболната среща между ЦСКА и Левски, Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Предвид очакваните лоши метеорологични условия е препоръчително да се носят дъждобрани, тъй като чадъри са забранени според Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с предстоящия мач, от полунощ до приключване на футболната среща се забранява  престоят и паркирането на пътни превозни средства по алеите около Национален стадион „Васил Левски”, а от 08:00 сутринта на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.

От 12.00 часа на 18.03.2018 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

  • ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;
  • бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;
  • бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

От 08:00 часа до приключване на футболната среща на 18.03.2018 г. се забранява престоят и паркирането на  пътни превозни средства, с изключение на автобусите превозващи привържениците на Левски на югоизточното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ген. Гурко“, от страната на Перловска река.