Бурният вятър събори дървета в София. За утре е обявен оранжев код

storm-in-sofia

Силният вятър в столицата събори дърво в парка „Заимов”, съобщи bTV.
То е паднало върху автомобил. Към момента няма данни за пострадали хора.

Получили сме около 8 сигнала за паднали дървета вследствие на силния вятър, няма пострадали хора, съобщи пред „Фокус“ директорът на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Красимир Димитров.
Той уточни, че повечето сигнали са за паднали дървета в района на алея „Яворов“ в Борисовата градина, в парка „Заимов“, в Княжеската градина и в район „Банкя“. „Мобилизирани са фирмите заедно с пожарната, сигналите се разпределят“, каза Димитров.

В София е обявен жълт код за силни пориви на вятъра. От Столична община напомнят на гражданите да обезопасят незакрепени предмети по терасите или прозорците на жилищата си, както и да бъдат внимателни в придвижването.

По БНР съобщиха че покрив и облицовка на супермаркет в столичния квартал „Младост“ 4 се откъсна от силния вятър и падна върху паркиран автомобил. Инцидентът е станал близо до блок 426 в квартала. Няма пострадали.

В социалните мрежи граждани се оплакват от падащи саксии и незакрепени предмети .

Оранжев код за силен вятър е обявен за цялата страна за неделя 18 март от метеорологичния институт към БАН. 

От Столична община уведомяват изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си.