Затвориха с обезопасителни ленти парковете и градинките в София

kristal

Въпреки лошото време имаше хора, които са проявили желание да излязат на чист въздух, но входовете бяха затворени с полицейски ленти. Градската градина пред Народния театър, градинката пред Кристал, Борисовата градина и повечето паркове в София вече са с обезопасителни ленти с цел да се ограничи достъпът на хора в нея. Мярката е взета заради извънредното положение в страната. 

Градската градина

В големите паркове патрулират полицаи, а глобата за за разхождащите се, в нарушение на правителствените мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса е 5000 лв.

Ограничителните ленти в Докторската градинка са скъсани

По информация на БНР същата мярка е приложена и при много от кварталните детски площадки, където освен ограничителна лента са поставени и табели, обясняващи как да се пазим от заразяване с коронавируса.

На 21 март на територията на София се въведоха допълнителни ограничения, които целят да ограничат разпространението на заразата с коронавируса. Така бяха преустановени посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки. Градският транспорт до природен парк „Витоша“ бе временно спрян, затворен бе и парк „Врана“.