Невероятна простотия в центъра на София. Ексхибиционист си свали гащите и се показа наживо на инсталацията „Един човек“ /видео/

21262
exhibitionist-edin-chovek

На изключителна простотия се натъкнаха столичани в центъра на София. Потребителка във Фейсбук групата „Видяно в София“ качи видео в което мъж застава пред камерите на 12-метровата инсталация „Един човек“, разкопчава панталоните си и си показва интимните части.

Високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ беше открита на мястото на бившия мавзолей. Тя представлява антропоморфна модулна стоманена конструкция с височина 12 метра с двустранно разположени 56 броя LED екрани.

Към екраните се подава динамично съдържание, което се генерира от специално създаден алгоритъм в два режима. При първия се получава сигнал от две камери, разположени върху фигурата.

През определен интервал от време повтарящ се кратък запис от видеонаблюдението се качва като фрагмент върху екраните, като всеки от тях е „уловил“ един или няколко минувачи. Така голямото „екранно тяло“ ще изглежда съставено от множество други по-малки фигури. На всеки кръгъл час видео стриймингът се вдига в „цял формат“ и позволява на зрителя да нанесе силуета си в контура на фигурата. Вторият режим е генериран от анализ на информация за времето и данни за състоянието на въздуха в София.

Вижте видеото:

Видео: Фейсбук „Видяно в София“/Дарина Павлова/