От полицията призовават гражданите да снимат и да сигнализират за агресивни шофьори

обир-бързи-кредити-city-cash

От КАТ призовават гражданите, освен чрез медиите, да сигнализират за тях и чрез изпращане на видеозаписи от поставените на автомобилите им видеорегистратори. Това може да стане, като използват имейлите за контакт на сайта на МВР. Това каза по време на брифинг гл. инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“, предаде Нова тв. Той  призова гражданите да подават сигнали на 112 за агресивни шофьори.

Полицията започва засилени проверки по пътищата в страната от днес. Акцията ще продължи до неделя и ще обхване както населените, така и извън населените места, съобщи гл. инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“. 

Новата операция е с цел запазване на тенденцията от миналия месец за намаляване на пътнотранспортния травматизъм. През януари се наблюдава спад от 30% на загиналите участници в движението в сравнение със същия период миналата година. 

Близнаков съобщи, че 62% от всички тежки пътно-транспортни произшествия се случват в населените места, а 43% от инцидентите са с участието на пешеходци.

При акцията от последните пет дни са установени 126 души, шофирали след употреба на алкохол, 58 – след употреба на наркотици и 1310 неизползващи предпазни колани. Констатирани са 714 случая, при които пешеходците са нарушили правилата за движение, а 48 водачи са отнели предимство.