9 лв. за вътрешния басейн на аквапарк „Възраждане“ /снимки/

zakrit-basein

“От днес започва работа закрития басейн. Басейнът беше готов още през март месец, както ми бяха обещали, но заради извънредното положение и мерките в момента няма много желаещи. В закритата зона има и СПА център. Той ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова за работа, с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс“, обясни Фандъкова. Центърът e с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

9 лв. ще струва ползването на вътрешния басейн в аквапарк „Възраждане“, който от днес приема посетители.

Децата ще ползват 20% отстъпка, а пенсионерите – 50% до 16 часа. Първите 100 души, които си купят месечна карта от 126 лв. ще получат 20% намаление. Бонус ще получат и първите 100 души купили 3-месечна карта, която струва 340 лв. Те ще получат 30% отстъпка от цената на картата. Едно посещение в аквапарк „Възраждане“ ще струва 15 лв.

Това стана ясно при инспекция на кмета на града Йорданка Фандъкова. Водният атракцион се намира в парк „Възраждане“ в квартал „Зона Б-5“.

Целият проект е за 9.5 милиона лева. От тях 5.3 милиона са собствени средства на общинското дружество „Софийски имоти“, а останалите-нисколихвен заем от фонда за устойчиво градско развитие.

На терена има изградени 5 открити басейна – 3 детски, развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. В закрития басейн ще могат да плуват по 4 души в коридор. На всички посетители ще бъде мерена температурата, поясни шефът на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев.