FlixBus се завръща на българската пътна мрежа с подробни указания за безопасност и хигиена

flixbus-security-measures

FlixBus се завръща: от 19-ти юни фирмата възобновява своята дейност на територията на България. Пътниците от София и Пловдив ще могат отново да пътуват със зелените автобуси директно до 4 европейски държави. За своето завръщане транспортният доставчик е подготвил и нова хигиенна концепция.
Първоначално FlixBus ще обслужва дестинации от оригиналната си мрежа до градове в Германия, Австрия, Словения и Хърватска. Тъй като дейността на зелените автобуси постоянно се възобновява във все повече европейски държави пътниците могат са пътуват и до други дестинации чрез прекачване в градове като Мюнхен, Залцбург и Загреб. Пътуванията могат да бъдат резервирани онлайн. На основа на клиентското търсене мрежата ще бъде постепенно разширявана.
„След 3 месечното прекъсване сме щастливи, че отново имам възможността да сме на път. Екипът ни използва последните няколко седмици да разработи хигиенна концепция, която да позволи на клиентите ни да пътуват сигурно с автобуси на дълги разстояния дори и при настоящата ситуация.” – добави Ласло Арани, регионалният управляващ директор.


Мерки за хигиена за безопасно пътуване
За да възобнови дейността си FlixBus съвместно с експерти създаде нови сериозни мерки за хигиена и безопасност, които да адаптира в настоящата ситуация.
Пример за това е, че всички автобуси ще бъдат старателно дезинфекцирани след всяко пътуване. За момента влизането и излизането е възможно само през задната врата на автобуса. Безконтактна дигитална проверка на билетите и дезинфектант на борда са също част от взетите мерки за хигиена. В чакалните и по време на качване и слизане от автобуса стандартното разстояние от 1.5м трябва да бъде спазвано. Що се отнася до тоалетните на борда, те ще бъдат заключени. Носенето на маска или средство предпазващо носа и устата е също задължително по време на качване, слизане и през цялото пътуване