Зимата „най-после“ ни изненада

snegorini-orlov-most


Близо 200 снегорина са на терен в столицата

Валежи от сняг и дъжд предизвикват затруднения в движението в Западна, Северна и Южна България. Жълт код за валежи е обявен в 11 области на страната. Областите с предупреждение за снеговалеж са Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони ще се образува нова снежната покривка с дебелина между 5 и 10 см.

199 снегопочистващи машини са на терен в столицата. Снегорините извършват втора обработка на пътните платна, по които се движи градският транспорт, както и на основни улици в кварталите. Във всички райони на София се извършва избутване на снежни маси и разпръскване на соли срещу заледяване. С цел почистване на пътните платна на основните булеварди временно в рамките на 5-10 минути се затварят отделни пътни участъци. Вследствие на интензивния снеговалеж движението е затруднено. От Общината призовават гражданите да излизат с автомобили само при необходимост и напомнят на управителите на търговски обекти и председателите на етажна собственост да почистят прилежащите към сградите тротоари.


Въпреки усложнената метеорологична обстановка, при неспирен и обилен снеговалеж, летище „София“ работи в зимни условия. След започването на снеговалежа 6 полета са пренасочени на резервни летища. Всички останали полети се изпълняват от и до летище „София“. Пистата се почиства периодично, възможни са известни отклонения в полетното разписание. Можете да получите актуална информация на сайта на летище София: www.sofiaairport.bg или на телефон: +359 2 937 22 11


Силният снеговалеж прекъсна електроснабдяването за повече от два часа в ж.к. „Люлин“ и кварталите Симеоново и Драгалевци.