Затварят северното платно на булевард „България“

remont-bulevard-bulgaria-severno-platno

От 27 юли до 31 август 2019 г. движението на бул. „България“ в участъка от бул. „Черни връх“ до бул. „Акад. Иван Гешов“ ще се извършва двупосочно в южното пътно платно.
За извършване на ремонт се затваря за движение на пътни превозни средства северното пътно платно на булеварда в същия участък. Затварят се за движение и северната, и южна пътна връзка между бул. „България“ и бул. „Витоша“, южното централно пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Княз Борис I“ до бул. „България“, южното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от бул. „Витоша“ до бул. „България“. Приложена е схема с временната организация на обекта.

РЕМОНТЪТ НА БУЛ.“БЪЛГАРИЯ“ЗАКЪСНЯВА


От 04:30 часа на 27.07.2019 г. до 24:00 часа на 31.08.2019 г. се променят и някои маршрути на движение на градския транспорт:
Автобусна линия № 72 – само в посока към хотел „Плиска“, както следва: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез НДК, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 72 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.
За автобусна линия № 72 се закриват следните спирки:
– с код 0444 „УМБАЛ „Св. Екатерина“;
– с код 0302 „Бул. „Витоша“.
Автобусна линия № 76 – само в посока към ж.к. „Гоце Делчев“, както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 76 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.
За автобусна линия № 76 се закриват следните спирки:
– с код 1739 „ПГ „Текстил и моден дизайн“;
– с код 0270 „Бул. „Акад. Ив. Гешов“;
– с код 0626 „Ж.к. „Иван Вазов“.
Автобусни линии №№ 204, 304 и 604 в посока от НДК към бул. „Акад. Иван Гешов“, както следва: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ – бул. „Черни връх“ – бул. „България“, по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ – бул. „Акад. Иван Гешов“ – бул. „П. Ю. Тодоров“.
За автобусна линия № 604 се закрива спирка с код 0395 „Бул. „Черни връх“.
За автобусни линии № 204 и 604 се закрива спирка с код 1739 „ПГ „Текстил и моден дизайн“.