Затварят булевард “ Патриарх Евтимий „, заради строежа на метрото

stanciya-patriarh-evtimiy

Заради строителството на третата линия на метрото в София в отсечката от ул. „Св. Георги Софийски“ до бул. „Васил Левски“, се въвеждат промени в организацията на движение от 00:00 часа на 10.01.2019 г. до 24:00 часа на 10.07.2019 г.:

1. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Самуил“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Христо Ботев“.

2. Забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“. Движението ще се извършва еднопосочно в две пътни ленти по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в посочения участък в посока бул. „Витоша“.

3. Забранява се влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на бул. „Васил Левски“ между ул. „Проф. Н.Михайлов“ и ул. „Граф Игнатиев“. Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Васил Левски“ в посочения участък в посока ул. „Граф Игнатиев“.

4. Ще се обърне посоката на движение на ул. „Цар Самуил“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Хан Аспарух“ към бул. „Патриарх Евтимий“.

5. В транспортния тунел под НДК движението на ППС в посока бул. „България“ ще се извършва върху трасето на трамвайната линия.

6. Забранява се престоят и паркирането на ППС, както следва:

по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Цар Самуил“ – северна страна;
по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз Борис I“ – южна страна;
по бул. „Патриарх Евтимий“ на 30м след ул. „Княз Борис I“ в посока бул. „Христо Ботев“ – южна страна;
по бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“ – южна страна;
От 00:00 часа на 10.01.2019 г. до 24:00 часа на 10.07.2019 г. „Център за градска мобилност“ ЕАД закрива местата за почасово платено паркиране „Синя зона“ за времето и мястото посочени в т. 6.