Започва работа по буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

buferen-parking-stadion-vasil-levski


Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август на метростанция „Стадион Васил Левски“

Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август на метростанция „Стадион Васил Левски“. Ремонтът и довършителните работи започват през февруари, съобщи днес шефът на ЦГМ Християн Петров. 

Обектът ще бъде ремонтиран от фирма „Калистратов груп“ ООД за 6 месеца, стойността е 2 млн. лева. 

Центърът за градска мобилност стопанисва буферните паркинги от миналата година по решение на СОС. В програмата за 2019 г. е предвидено да се ремонтират подземният паркинг на Централна гара и един надземен в район „Надежда“. 

ЦГМ стопанисва 10 обществени надземни паркинги и 4 подземни буферни – на метростанция „Джеймс Баучер“ с 577 паркоместа, на „Цариградско шосе“ с 1253 места и два на метростанция „Бели Дунав“ съответно с 349 и 118 места. В работни дни заетостта им достига 100%, средно 80 на сто, обясни Петров. 


Буферният паркинг ще бъде със 193 места

Центърът за градска мобилност ще ремонтира и тротоари в града за 2 млн. лева. Към момента е възстановена тротоарната настилка на ул. „Странджа“ между „Александър Стамболийски“ и „Тодор Александров“, работи се по тротоарите на „Лайош Кошут“ и „Братя Миладинови“, а през годината ще се ремонтират „Княз Борис Първи“, „Цар Самуил“ и ул. „Лозенец“, уточни Румяна Милова, шеф на Дирекция „Паркинги и гаражи“. 

Доизграждането и стопанисването на буферните паркинги на метрото, които предлагат услугата „Паркирай и пътувай“ са част от политиката на ЦГМ и Столична община, която цели да накара шофьорите да оставят колите и да се качат в градския транспорт. Половината от приходите от почасовото платено паркиране за м. г., които са 26 млн. лв., са инвестирани в подобряване условията за паркиране, каза още Християн Петров.