Започна тестово пускане на трамваи по “ Графа „

локви-по-графа

На места по ремонтирания “ Граф Игнатиев “ се образуваха локви

От днес започна тестово пускане на мотриси по улица „Граф Игнатиев“, обяви тази сутрин заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

Мотрисите ще се движат без да превозват пътници и в рамките на 72 часа и ще проверяват готовността и годността на трасето.

Заместник-кметът на София обясни, че тези тестове са задължително условие преди приемане и пускане в експлоатация. След това комисия от ДНСК ще трябва да провери обекта, за да издаде акт 16.

„След това ние имаме готовност веднага да се пусне редовно трамвайно движение по линии 10, 12 и 18, които минават по улица „Граф Игнатиев“. Проверява се как е изпълнен релсовият път, как е изпълнена контактно-кабелната мрежа и съответно дали мотрисите преминават нормално, така че когато се пусне редовно движение с пътници, всичко да бъде проверено и прието“, обясни още Евгени Крусев.

Зам.-кметът допълни още, че трасето, настилките и кабелната мрежа са изградени на 100% и технически няма пречки трамвай да премине по този участък. Именно това е и причината за започването на тестовете.

От Столичната община допълниха още, че релсовото трасе по улица „Граф Игнатиев“ е била само част от целия проект за реконструкция и работата по тротоари, осветление, озеленяване и други компоненти от градската сред продължава.

На много от преминаващите по “ Граф Игнатиев “ им направиха впечатление локви, които са се образували по ремонтираното трасе. На което кмета на Столична община Йорданка Фандъкова отговори: „Аз мисля, че това попремина, призовах всички да изчакаме да приключат ремонтите. Снимките, които се появяват, не винаги са коректни, видяхме професионално обработени снимки.“