За трети път „Топлофикация София“ съди русенка, без тя да е живяла в столицата

тец-софия-инсинератор-отпадъци

Русенка, която два пъти беше съдена от „Топлофикация София“ за задължения, каквито няма, а след това получи извинения за грешката, отново се оказва подсъдима, съобщи БНТ.

От „Топлофикация София този път очакват от нея да плати 6500 лева заедно с още трима души, с които, според исковата молба, дели един апартамент в кв. „Дружба“ в столицата.

Цанка Димитрова е от Русе. Никога не е живяла и не е имала имот в столицата. Въпреки това вече за трети път „Топлофикация София“ я съди като длъжница.

Първият път е през 2015 година, когато научава, че дължи 2300 лева. Тогава от дружеството признават, че е станала грешка – на софийския адрес живее съименичката ѝ Цанка Найденова и по неясни причини към нейното име е присъединено ЕГН-то на русенката.

По случая Софийската районна прокуратура се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни. През октомври миналата година получава запорно съобщение, като сумата вече е скочила на 9350 лева.

След репортаж на БНТ1 казусът на Цанка Димитрова се разплете – съдебният изпълнител ѝ върна взетите пари, а от „Топлофикация София“ ѝ се извиниха за грешката с обяснението:

„Това е станало в период, когато са разполагали само с имена – базата им данни, и тогава, някак си, и аз не знам, след вече като се появява Имотният регистър, моето ЕГН се появява там“, споделя Цанка Димитрова.

Но радостта на Цанка Димитрова била кратка, само до 5 януари, когато научава, че „Топлофикация София“ отново я съди. А между документите, които получава, фигурира и компютърна справка от Агенцията по вписванията на списък на живеещите в бл. 62, където срещу името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

От „Топлофикация“ изпращат по-високи сметки и се оправдават с онлайн обучението

Тоест вместо в София неправилно са изпратени в Русе. И дружеството оттегля исковата си молба, като отново ѝ поднася извинения.

Но от отговора така и не става ясно защо, след като уточнението за грешката е направено на 26 октомври миналата година, два месеца по-късно отново е подсъдима. Цанка Димитрова вече си е наела адвокат и е решена този път да извърви пътя докрай.

„В крайна сметка, ако армията от адвокати на „Топлофикация“ докажат, че аз съм г-жа Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми предостави нотариален акт, където аз съществувам в този апартамент, тогава с най-голямо удоволствие ще си платя 2-те хиляди лева и ще се сдобия с 2/3 имот в София. Какъв късмет!“, каза още Цанка Димитрова.