„Витоша ски“ ще обжалва заповедта за ремонт на Княжевския лифт

княжевски-лифт-кабинка
Снимка: ekonovini.bg

За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото съоръжение – лифт „Княжево – Копитото“, която е незаконна и „Витоша ски“ ще я обжалва пред българския съд. Това става ясно в позиция на компанията, изпратена до медиите.

Според „Витоша ски“ тезата, че компанията може, но не иска да извършим подмяната на съоръженията, е несъстоятелна.

„Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка стигна до нашия извод – Кабинкова въжена линия „Княжево – Копитото“ не може да бъде ремонтирана, за да заработи. Тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това за пореден път доказва нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо те няма да бъдат безопасни за хората и второ никой не иска да ползва архаична техника, съобщават в позиция до медиите от „Витоша ски“ АД.

Ние не един път заявяваме нашата готовност да започнем веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имаме законовата възможност за това. На всички вече е ясно, че действащият Закон за горите създава тази невъзможност.

Призоваваме кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да формулираме законовите пречки и съвместно да апелираме към законодателната власт за спешни промени, за да можем да имаме лесен, модерен и безопасен транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша. “ – се казва още в позицията на „Витоша ски“.