USB-портове към всяка седалка в новите автобуси

avtobus-204

От 16 септември, по автобусна линия № 204 в София вече се движат само нови 18-метрови автобуси MAN Lion’s City G. Те са с почти двойно повече места за пътници – 190, в сравнение с автомобилите, които се движеха до момента по тази линия – 100 места. Линията се поема от „Столичен автотранспорт“ ЕАД.

Автобусите ще имат същото разписание, както и досега: в пикови часове през 6 – 7 минути. Новите превозни средства са нископодови, климатизирани, имат механична рампа за качване на колички за трудноподвижни хора и майки с детски колички, система за накланяне на автобуса на спирка, звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите, USB-портове за зареждане на мобилни устройства на всяка седалка, електронни информационни табели за указване на маршрутите с възможност за изписване на кирилица и латиница, както и аудиосистема за информационно обслужване на пътниците. Автобусите са със задно разположени двигатели на природен газ и отговарят на еконорма Евро 6.

Превозните средства са третата партида от 60-те съчленени автобуса MAN,  доставени в София през т.г. Част от тях вече се движат по линии №280 и №11, а сега и по № 204. Това е част от програмата на Столична община за подмяна и обновяване на автобусния парк.