Tакси електромобил тръгва по софийските улици

taxi-yellow-kia-e-niro

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ТАКСИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ В АВТОПАРКА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТАКСИМЕТРОВА КОМПАНИЯ В СОФИЯ

От днес в София може да бъде видян поредният 100% електрически автомобил на Yellow – KIA e-Niro. Моделът е оборудван с батерия с голям капацитет – 64 kWh, която гарантира пробег от 455 км с едно зареждане. Освен че напълно препокрива възможностите на автомобил с ДВГ, e-Niro гарантира изключителен комфорт за пътниците в автомобила, като предлага и несравним обем на багажното отделение от 451л. KIA e-Niro е поредната съвместна значителна стъпка на КИА Моторс България и Yellow! към електрическата мобилност на следващото десетилетие. Мобилност, която няма да замърсява нашата градска среда с вредни емисии или шум.

“Ползването на електрическо такси, освен удобно за клиентите е полезно и за развитието на столицата. Изследванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили.”, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow!.

“e-Niro предлага по-дълъг пробег от много бензинови автомобили (дори няколко значително по-скъпи конкурентни електрически превозни средства). Така например ако желаете да наемете такси до Варна, можете 100% да разчитате на безпроблемно пътуване с e-Niro, без да се налага повторно зареждане. Комфортът се допълва и от чувствително по-голямото вътрешно пространство, което предлага моделът, в сравнение със своите конкуренти, а багажникът събира рекордните за електромобил със сходни размери – 451л. Нещо повече, изминаването на 100 км с e-Niro струва между 2 и малко под 4лв., в зависимост от консумацията на енергия и използването на дневна или нощна тарифа. Зарядът може да бъде и изцяло безплатен ако се използва мрежата от електростанции, изградена от КИА Моторс България на територията на страната, която включва над 25 обекта.

Предимствата на електромобила се допълват и от символичните разходи за обслужване. Въпреки че, електрическите превозни средства също изискват редовни технически прегледи подобно на традиционните автомобили с двигатели с вътрешно горене, разходите за поддръжка и ремонт са с около 35% по-ниски от тези при сравним автомобили с ДВГ.”, споделят от КИА България. Екологичното електрическо такси приема и насърчава безкешовите плащания – с карта или смартфон, които Yellow и Mastercard въведоха като стандарт за цялата индустрия и от няколко години работят активно по налагането им като най-съвременни, бързи, удобни и сигурни.