Свлачище затвори пътя София – Самоков

svlaciste-sofia-samokov
Свлачище затвори пътя София-Самоков Снимка: АПИ

Свлачище затвори пътя София – Самоков при км 75 / Дяволски мост /, поради срутване на земна маса. Пътят е напълно затворен, заради надвисналите скални маси, които може да паднат по пътното платно.

zatvoren-pat-sofia-samokov
Пътят София – Самоков е затворен заради свлачище
Снимка: АПИ

До утре на обяд ще продължи обследването и обрушването на ската над затворения за движение, поради активирало се срутище път II-82 София – Самоков в района на Дяволския мост. Вчера вечерта пътят беше затворен поради срутване на скална маса на част от пътното платно, вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг.

В момента пътният участък се разчиства. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути:

  • по път III-181 София – Бистрица – Ярема;
  • по път III-822 Ново село – Живково – гр. Ихтиман – АМ „Тракия“;
  • или II-62 Самоков – Дупница – АМ „Струма”.

Очаква се утре на обяд да се възстанови движението по пътя. Дотогава ще се извършват огледи от екипи геодезисти и алпинисти, и ще се обрушват опасни скали от ската над пътя.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.