Сменят указателните табели в зоните за паркиране

Центърът за градска мобилност започна подготвянето на указателните табели в новите участъци на „синя“ и „зелена“ зона. Много от тях са свалени, за да бъдат поставени новите.

Така по някои улици, до 1 декември, когато влизат в сила промените, ще има само стълбове, без монтирана на тях указателна табела. Тези табели обаче са само за улеснение, а основната и изискуема по Наредбата маркировка, е на входовете и изходите на съответните зони, която е обозначена и тя следва да е водеща за хората.

Това обясни Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ пред Дарик радио в отговор на множеството запитвания на граждани.

Междувременно стана ясно, че офисите на Центъра за градска мобилност за издаване на стикери за платено паркиране на домуващи автомобили в София ще работят извънредно на 20 и 27 ноември в работното им време от 10:00 до 16:00 часа.

Румяна Милова посочи и две мобилни приложения, които също могат да ориентират хората дали са в „синя“ или в „зелена“ зона. Чуйте още от думите й.