Паднали покриви и светофари, смачкани коли и ранени хора от силния вятър в София /Снимки и видео/

incident-at-pirotska-street
Покривна конструкция падна на ул. "Пиротска"

Паднали покриви и светофари, смачкани коли и ранени хора от силния вятър в София. Това е равносметката до този момент в столицата. 

strong-wind-in-sofia-bulgaria
Бурният вятър събра боклуците от улиците

Покривът на т.нар. „Малък ЦУМ“ на ул. „Пиротска“ е бил отнесен от ураганния вятър. Конструкцията се е откъртила, ударила се е в сградата срещу нея и е паднала на търговската улица. Като по чудо няма пострадали при инцидента.

padnal-pokriv-na-pirotska
Екип на пожарната на мястото на падналия покрив

В жк. „Люлин“ 7 светофарна уредба се откърти и се стовари върху пътното платно. И този път преминаващите са извадили късмет и няма пострадали.

padnal-svetofar-v-Lulin
Силният вятър откърти светофарна уредба в Люлин

Бурният вятър е изкоренил дървета и е отчупил клони. В жк. „Дървеница“ дърво премаза няколко паркирали автомобила. Паднали дървета има и в района на Семинарията, както и на Симеоновско шосе. 

Падащи плоскости е имало на бул. „Витоша“ и на ул. „Денкоглу“, а изолация на жилищен блок се е откъртила в жк „Люлин“.

Бурният вятър пренасочи самолети и предизвика поражения на много места в страната. Общо три самолета са пренасочени към летище Пловдив вместо в София – Валенсия, Дубай и Лондон, съобщи БТВ. Пътниците обаче са стояли над три часа в самолета, защото на летището в Пловдив не е имало персонал, който да ги обслужи.

strong-side-wind-during-landing-in-sofia
Силният вятър принуди пилотите да показват майсторски умения при кацане

Екип на MySofia отиде до пистата на летище „София“, за да види майсторски кацания при страничен вятър.

Две жени са пострадали при инциденти вследствие на силния вятър в София днес. Това съобщиха от УМБАЛСМ „Пирогов“. Раните на жените са обработени и те са освободени.